Badkamer kranen

Op zoek naar een badkamerkraan? Dan bent u bij Badkamerplanet aan het juiste adres. Onze kranen zijn van uitstekende kwaliteit voor betaalbare prijzen! Kijk gerust eens rond op onze webshop en ontdek de mogelijkheden. 

 • Wastafelkranen
  Wastafelkranen
 • Badkraan
  Badkraan
 • Douchekraan
  Douchekraan
 • Fonteinkraan
  Fonteinkraan
 • Overige kranen
  Overige kranen
 • Gunmetal kranen
  Gunmetal kranen
 • Gouden kranen
  Gouden kranen
 • Bronzen kranen
  Bronzen kranen
 • Chromen kranen
  Chromen kranen
 • RVS kranen
  RVS kranen
 • Zwarte kranen
  Zwarte kranen

Waarom Badkamerplanet?

 • Gratis verzending bij besteding van € 150,-
 • Scherpe prijzen directe inkoop bij fabriek
 • Bedenktijd van 30 dagen
 • Minimaal 2 jaar garantie
 • Deskundig advies
 • SHOWROOM 1500 M2

  Vandaag zijn we gesloten
 • UITSTEKEND 9.7 van 10


  1035 betrouwbare
  Trustpilot beoordelingen.

Badkamer kranen

Uw badkamer is niet compleet zonder een mooie badkamer kraan. Badkamerplanet heeft een compleet en ruim assortiment aan verschillende kranen, denk aan: wastafelkranen, badkranen, douchekranen, fonteinkranen en bidetkranen

Kwaliteit van onze kranen

Alle kranen van Badkamerplanet zijn van uitzonderlijke kwaliteit. Met onze jarenlange ervaring in de sanitairmarkt hebben wij een goed oog ontwikkeld voor kwalitatieve uitstekende sanitaire producten. Onze fabrikanten hebben dan ook strenge kwaliteitseisen waar zij aan moeten voldoen.

Onze badkamer kranen zijn dus gemaakt en ontworpen door vakmannen met een scherp oog voor detail. Dat betekent dat de kranen niet alleen duurzaam zijn, maar ook in een strak jasje zijn gegoten. Alle kranen kunt u combineren met producten op onze website zoals wastafels, fonteintjes en baden 

Materiaal badkamer kranen

De kranen van Badkamerplanet zijn allemaal gemaakt van kwalitatief hoog materiaal. Wij vinden duurzaamheid namelijk erg belangrijk en dat kunt u zien in het eindproduct.  Onze kranen gaan erg lang mee en kunnen goed tegen een stootje!

Kranen zijn meestal gemaakt van twee soorten materialen, namelijk messing chroom of RVS (roestvrij staal).  Kranen van chroom zijn meestal goedkoper in kosten dan RVS kranen, maar RVS kranen hebben wel grotere voordelen dan een chromen kraan. U krijgt dus echt waar voor uw geld.

Een RVS kraan is namelijk een stuk duurzamer dan chroom. Ook al heeft u de beste chroom kraan op aarde, na verloop van tijd vervaagt een deel van de chrome laag op uw kraan. Dit komt omdat een kraan flink wat te verduren krijgt door kalk in het water en schoonmaakmiddelen.  Een RVS kraan behoudt voor een veel langere periode zijn uitstraling en roest normaal gesproken ook niet.

Een kraan van chroom heeft als voordeel dat de kraan een stuk moderner en stralender uitziet. De chroom laag geeft de kraan namelijk een  glimmende look.  

Zwarte kranen – nieuwe trend in de markt

In de laatste jaren heeft er een ontwikkeling plaatsgevonden in de sanitairmarkt. Veel mensen kiezen ervoor om hun badkamers te voorzien van een mat zwarte kraan. Dit is wel een unieke toevoeging aan uw badkamer, want waar heeft u ooit een mat zwarte kraan gezien?

In het verleden viel de keuze al snel op een kraan die meestal gemaakt is van chroom of RVS. Maar door de stijgende consumenten vraag is de mat zwarte kraan steeds meer in trek en verkrijgbaar. Ook bij Badkamerplanet kunt u de fel begeerde mat zwarte kraan terugvinden. Wij hebben bijvoorbeeld een mat zwarte fonteinkraanmat zwarte wastafelkraan een doucheset.

Een mat zwarte kraan kan in meerdere badkamers een toevoeging zijn. Natuurlijk gaat het om persoonlijke smaak maar Badkamerplanet vindt dat een mat zwarte kraan het mooiste is in combinatie met witte tegels. Door de witte achtergrond komt de mat zwarte kraan heel stijlvol naar voren en creëert het een mooi contrast. De mat zwarte kraan wordt in een witte badkamer een echte eye-catcher en valt meteen op als u naar binnen loopt.

Dit betekent overigens niet dat u geen mat zwarte kranen kunt gebruiken in een klassieke badkamer of een badkamer met natuurelementen.  Zwart complimenteert de donkere natuurelementen zoals natuursteen ook fantastisch. Dit past er dan ook goed bij. Nogmaals, het draait allemaal om uw persoonlijke smaak!


Badkamerkraan kopen

badkamer kraan in verschillende kleuren

Het kiezen van een kraan kan een lastige klus zijn aangezien er zoveel verschillende designs zijn.  De meest voor de hand liggende oplossing is om ervoor te zorgen dat uw kraan keuze aansluit bij uw algehele badkamer uitstraling.

Heeft u bijvoorbeeld een ronde badkuip met ronde spiegels dan kunt u het beste kiezen voor een ronde kraan. Dit sluit perfect aan bij de klassieke look. Wilt u liever een strakke, moderne vierkante badkamer, dan komt u uit bij een vierkante kraan.  

Het is belangrijk om 1 lijn aan te houden in uw badkamer. Als u een ronde wastafelkraan heeft, dan is het niet meer dan logisch om ook een ronde variant te kiezen voor de rest van uw kranen, anders staat dit in schril contract met de rest.

Inbouw kraan of opbouw kraan

Bij het kopen van een kraan moet u de keuze maken tussen een inbouw of opbouw kraan. Allereerst is het verstandig om te weten wat het verschil is tussen deze twee kranen. Een inbouw kraan is een kraan die in de muur wordt gebouwd, hierdoor zijn alleen de essentiële onderdelen zichtbaar. Dit geeft een hele rustige en luxe uitstraling.

Een opbouw kraan is het tegenovergestelde van een inbouw kraan. Bij een opbouw kraan wordt er niets in de muur gebouwd, uw kraan wordt gemonteerd op uw wastafel, topblad of badrand. De kraan wordt er letterlijk opgebouwd.

Natuurlijk zijn er bepaalde voor-en nadelen verbonden aan beide soort kranen. Bij een inbouw kraan komt er waarschijnlijk wat sloopwerk aan de pas. Het monteren vergt meer tijd en is dus een stuk duurder, daarnaast is het heel moeilijk om onderdelen te vervangen als er iets mis is met uw kraan.

Dat gezegd hebbende ziet een inbouw kraan er natuurlijk erg strak uit. U ziet geen leidingen en het is zeer makkelijk schoon te houden.

Een opbouw kraan is qua montage een stuk makkelijker te monteren, hier komen dan meestal ook geen extra kosten bij. Ook kunt u heel makkelijk onderdelen vervangen. Het nadeel is dat de leidingen zichtbaar zijn en niet iedereen is daar een fan van.  


Onderhoud en schoonmaken van kranen

De kraan is waarschijnlijk het meest gebruikte product in uw badkamer. U gebruikt de kraan bij het wassen van uw handen na een toiletbezoek, bij het tandenpoetsen of het wassen van uw haren. Het is dus van groot belang dat u uw kraan goed onderhoudt en schoonhoudt om het langst te genieten van uw mooie kraan!

De onderhoud van uw kraan verschilt eigenlijk per materiaal. Messing chroom vereist een andere aanpak dan een RVS kraan. Maar er zijn wel enkele algemene tips die werken voor elke soort kraan en materiaal. Het belangrijkste wat u moet onthouden is dat krachtige en agressieve schoonmaakmiddelen het tegenovergestelde effect hebben op uw kranen. Hiermee ontstaat er meer schade aan uw kraan. Krachtige schoonmaakmiddelen verkorten niet alleen de levensduur van uw kraan maar kunnen ook de functionaliteit van de kraan aantasten. Vermijdt deze producten dus ten alle tijden.

U kunt het beste een zacht product zoals een totaalreiniger gebruiken. Hiermee houdt u uw kraan schoon en verricht u geen schade.

Naast het schoonmaken is het belangrijk om uw kraan droog te houden. Dit kan lastig zijn omdat uw kraan heel erg veel wordt gebruikt maar het drooghouden van uw kraan kan kalkvorming tegengaan. Veeg simpelweg uw kraan droog met een handdoek na gebruik en maak er een gewoonte van.

Veelgestelde vragen kranen

Hieronder vindt u een lijst met veel gestelde vragen over kranen.

Welke badkamerkranen zijn er?

In de badkamer heeft u verschillende kranen nodig. Niet elke badkamersituatie is hetzelfde en sommige badkamers hebben meerdere badkamerkranen nodig dan andere badkamers. Allereerst heeft u een wastafelkraan nodig voor uw wastafel, als u een dubbele wasbak heeft dan heeft u zelfs 2 wastafelkranen nodig. Daarnaast heeft u waarschijnlijk een douchekraan nodig. En als u een bad heeft, dan heeft u ook een badkraan nodig. Ten slotte, heeft u in de toiletruimte een fonteinkraan nodig om uw handen te wassen na een toiletbezoek.

Welke soorten materialen zijn er?

De meeste badkamerkranen zijn gemaakt van messing of RVS. Dit zijn de twee meest gebruikte materialen in de kranenwereld. Messing is een materiaal dat op verschillende manieren gekleurd kan worden zoals een verchroomd model, gepoedercoat of PVD-coating. Badkamerplanet heeft messing kranen in verschillende kleuren zoals: chroom, mat zwart, brons, gun metal en goud.

Opbouwkraan of inbouwkraan?

Bij de meeste badkamerkranen heeft u een keuze tussen een inbouwkraan of een opbouwkraan. Een inbouwkraan is een kraan dat in de muur wordt gebouwd. Zo krijgt u een strak afgewerkt eindresultaat. Een opbouwkraan is een kraan dat op iets wordt gebouwd, zoals een wastafel of toppaneel.

Wat zijn populaire badkamerkranen?

De populaire badkamerkranen gaan hand in hand met de populaire trends voor de badkamer. Tegenwoordig kiezen veel mensen voor een mat zwarte badkamer. Daarbij horen natuurlijk mat zwarte badkamerkranen. Maar ook de industriële uitstraling is populair, denk hierbij aan de kleur gun metal, brons of goud.