Wastafels

Op zoek naar een wastafel? Dan bent u bij Badkamerplanet aan het juiste adres. Onze wastafels zijn van uitstekende kwaliteit voor betaalbare prijzen! Kijk gerust eens rond op onze webshop en ontdek de mogelijkheden. 

 • Wastafel
  Wastafel
 • Waskommen
  Waskommen
 • Toilet fontein
  Toilet fontein

Waarom Badkamerplanet?

 • Gratis verzending bij besteding van € 150,-
 • Scherpe prijzen directe inkoop bij fabriek
 • Bedenktijd van 30 dagen
 • Minimaal 2 jaar garantie
 • Deskundig advies
 • SHOWROOM 1500 M2

  Vandaag zijn we open tot 18:00
 • UITSTEKEND 9.7 van 10


  1035 betrouwbare
  Trustpilot beoordelingen.

Keramische wastafel en andere materialen

Wastafels zijn beschikbaar in verschillende materialen. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen qua onderhoud maar ook esthetisch gezien zit er een groot verschil in. Ten slotte is het goed om te kijken naar uw budget, want bij verschillende soorten materialen komen verschillende prijskaartjes kijken.

Denk dus goed na over wat u er voor over heeft en wat u zelf mooi vindt in uw badkamer. Hieronder vindt u een handig overzicht met de voor-en nadelen van elk soort wastafel. Onze wastafels kunt u combineren met een onderkast. Een onderkast met wastafel is in feite een badkamermeubel

Natuursteen wastafel

De natuursteen wastafel is een wastafel gemaakt van natuursteen. Natuursteen wordt gemaakt van hardsteen. Dit geeft de wastafel een luxe en natuurlijke uitstraling daardoor past een natuurstenen wastafel erg goed in een klassieke badkamer.

De grootste voordelen van een wastafel van natuursteen is dat de wastafel uniek is in structuur en kleur. Omdat natuursteen een natuurproduct is zal er altijd onderscheid bestaan tussen wastafels. Hierdoor heeft u een unieke wastafel die andere mensen niet bezitten.

Hoewel de populariteit voor natuursteen wastafels afgelopen jaren flink is gestegen, zijn er natuurlijk ook nadelen verbonden aan deze wastafel. De grootste nadeel is dat natuursteen relatief veel onderhoud vereist. Natuursteen is namelijk kwetsbaar waardoor vlekken zoals kalk van water en vuil vrij spel hebben. Dit kunt u voorkomen door uw wastafel te impregneren met een speciale impregneermiddel. Als u uw wastafel goed onderhoudt, dan zult u hier lang van genieten.

Wastafel mineraalmarmer

Een wastafel van mineraalmarmer is tegenwoordig overal te vinden. Dat komt omdat mineraalmarmer erg geschikt is voor wastafels en andere sanitairproducten. Mineraalmarmer wordt gemaakt van marmerpoeder en polyester, het is een materiaal die heel erg strak af te werken is. Een wastafel van mineraalmarmer heeft dan ook een hele strakke, bijna perfecte vormgeving. 

Daarnaast is mineraalmarmer heel erg makkelijk schoon te maken en te onderhouden. Het kan bovendien ook nog goed tegen krassen en slijtage, waardoor het de perfecte keuze is voor de duurzame consument.

Natuurlijk heeft mineraalmarmer ook nadelen. Een van de grootste nadeel van mineraalmarmer is dat het niet goed tegen huishoudelijke chemicaliën kan. Het is dus niet verstandig om agressieve middelen en/of schuurmiddelen te gebruiken.

Keramische wastafel

Een alternatief voor mineraalmarmer is keramiek. Vroeger werden bijna alle wastafels gemaakt van keramiek, tegenwoordig is er veel meer keuze. Maar door de historie is een keramische wastafel nog steeds één van de meest gangbare wastafels.

Keramiek is een natuurlijk materiaal dat erg sterk is. Dat wil zeggen dat een keramische wastafel heel goed tegen chemische middelen bestand is. Bovendien is keramiek krasvast en hittebestendig. Als uw dochter haar krultang op uw wastafel achterlaat, dan is de kans groot dat er geen schade wordt aangericht.

Door de sterkte van keramiek is dit materiaal erg populair in de sanitairwereld. Een keramische wastafel is een van de meest duurzame wastafels en heeft vrijwel geen onderhoud nodig. Jammer genoeg is keramiek niet perfect. Het heeft namelijk ook nadelen!

Keramiek is erg lastig strak te krijgen, je zult dus zelden tot nooit een keramische wastafel vinden die tot in perfectie is afgewerkt. Dus geen strakke vormgeving of lijnenspel.  Desondanks kiezen veel mensen voor een keramische wastafel. De voordelen wegen zwaarder dan de nadelen.

Solid surface wastafel

In de afgelopen jaren zijn Solid Surface wastafels erg populair geworden. Dat is niet meer dan logisch want Solid Surface brengt vele voordelen met zich mee! Solid Surface wordt geproduceerd uit verschillende mineralen en harsen, wat een hele robuuste en sterke eindproduct met zich meebrengt.

Solid Surface is zowat onverwoestbaar, het kan tegen chemische middelen, is vochtbestendig, vlekwerend en door de harde materiaal kan het goed tegen een stootje. Mocht er een kras of verkluering in voorkomen dan is dat eenvoudig weg te schuren met de meegeleverde schuurspons. Het enige nadeel van een Solid Surface wastafel is het prijskaartje wat eraan vast hangt. Een Solid Surface wastafel is vrij prijzig en voor mensen met een minder groot budget niet de eerste keuze.

Mocht u werken met een groot budget voor uw nieuwe badkamer, dan moet u zeker een solid surface wastafel overwegen. 

Waar moet ik opletten bij het kopen van wastafels?

Bij het aanschaffen van een nieuwe wastafel moet u letten op een paar belangrijke dingen. Ten eerste moet u vooraf bepalen hoeveel wasbakken u wilt. Een enkele wastafel of een dubbele wastafel.  Een dubbele wastafel is meestal beschikbaar bij een bredere variant zoals bij een wastafel van 120 cm. Zoals de naam al zegt heeft een dubbele wastafel twee wasbakken, hierdoor kunnen twee mensen tegelijkertijd gebruik maken van de wastafel. Voor mensen met een groot gezin is dit ideaal.

Ten tweede moet u natuurlijk het materiaal kiezen, wij hebben net alle voor- en nadelen van alle beschikbare materialen met u doorgenomen. Maar u moet ook kijken naar hoe de wastafel past in de algehele design van uw badkamer. Zorg ervoor dat alles bij elkaar past!

Ten derde moet u een keuze maken tussen de afmetingen van uw wastafel. Vooral de breedte is hierin erg belangrijk. Natuurlijk moet de wastafel wel passen in uw badkamer dus het is verstandig om eerst de ruimte op te meten voordat u hierin gaat kiezen. De meest gangbare breedtes voor een wastafel zijn:

- Wastafel 60 cm
- Wastafel 80 cm
- Wastafel 100 cm
- Wastafel 120 cm
- Wastafel 140 cm


Ten slotte heeft uw wastafel natuurlijk ook wastafelkranen nodig. Want zonder een kraan waar water uitloopt heeft u niks aan een wastafel. Badkamerplanet heeft een heel groot assortiment aan verschillende wastafelkranen. Zorg ervoor dat uw kraan goed aansluit bij uw wastafel en badkamer.

Wastafel onderhoud en schoonmaken

U gebruikt uw wastafel regelmatig en het is dus belangrijk om uw wastafel dusdanig te onderhouden en schoon te maken om er zo lang mogelijk plezier aan te beleven. U gebruikt u wastafel bij het tandenpoetsen, haren wassen, gezicht schoonmaken, etc. Bij al deze activiteiten blijven er zeepresten en vlekken achter. Het is verstandig om dit meteen schoon te maken en af te vegen.

Bij de meeste wastafels hoeft u qua onderhoud niet veel te doen, alleen bij een natuursteen wastafel is het belangrijk om uw wastafel vooraf en periodiek te impregneren. Dit komt omdat natuursteen kwetsbaar is en vlekken goed zichtbaar zijn. Met het impregneren wordt de wastafel vanuit binnen beschermt en is de kans dat de steen vuile stoffen absorbeert minder groot. U kunt een impregneermiddel bestellen op onze webshop.    

Wastafels in onze showroom

Heeft u de behoefte om de wastafel die u op www.badkamerplanet.nl heeft gezien in het echt te bekijken? Dan is dat mogelijk in onze showroom. Alle producten die u op onze webshop vindt, hebben wij op voorraad in onze showroom. Kom dus gerust langs om eens een kijkje te nemen. Er lopen meerdere product experts rond die u kunnen assisteren en adviseren in uw keuze.  

Veelgestelde vragen wastafels

Hieronder vindt u een lijst met veel gestelde vragen over wastafels.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een wastafel?

Er zijn twee soorten wastafels die u kunt kopen voor uw badkamer. Een vrij hangende wastafel en een wastafel in combinatie met een onderkast. De meeste wastafels kunt u aanschaffen met of zonder kraangaten. Een wastafel zonder een kraangat moet u combineren met een inbouw wastafelkraan. Als u kiest voor een wastafel met kraangat, dan moet u kijken naar een opbouw wastafelkraan.

Wat zijn de meest voorkomende wastafel maten?

De standaardmaten voor een wastafel zijn 60 cm, 80 cm, 100 cm en 120 cm in de breedte. Mocht u een grote badkamer hebben dan kunt u nog kijken naar een breedte van 140 cm of 160 cm. Bij brede wastafels vanaf 120 cm is het ook mogelijk om te kiezen tussen een enkelbak en een dubbele bak. Een dubbele wasbak is handig voor grote gezinnen omdat er meerdere personen tegelijk gebruik kunnen maken van de wastafel.

Welke materialen zijn er voor wastafels?

Wastafels zijn beschikbaar in verschillende materialen. Elk van deze materialen heeft zo z’n voor-en nadelen. We zullen ze hieronder kort bespreken:

 • Keramiek: heel goed bestand tegen krassen, zeer onderhoudsvriendelijk en bovendien chemisch bestendig;
 • Natuursteen: erg robuust, het is een natuurproduct waardoor iedere product zijn eigen structuur en kleur heeft. Daarnaast is het gevoelig voor chemische producten en niet krasbestendig;
 • Mineraalmarmer: gemaakt van marmerpoeder vermengt met polyesterhars en bedekt met een gel coating. Mineraalmarmer is erg strak af te werken en maatvast waardoor het een zeer populaire keuze is;
 • Quartz: een natuurlijk materiaal en is een samengesteld product van mineralen, hars en pigmenten. Het grootste voordeel van Quartz is dat het non-poreus is en onderhoudsarm;
 • Solid Surface: een zeer duurzaam en luxe materiaal. Het is een mengsel van hars met aluminiumtrihydraat en kleurdragers. Solid Surface is makkelijk te onderhouden en heeft een zeer luxe uitstraling. Mocht er een kleine kras of verkleuring optreden door iets, kan dit met een speciale schuurspons weg gewerkt worden.

Welke wastafels zijn populair?

De populariteit van wastafels hangt samen met de badkamertrends van 2022. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een natuurlijke uitstraling. Een natuurstenen wastafel is daardoor een erg populaire keuze. Een natuurstenen wastafel kunt u dan combineren met een onderkast met een hout-look zo combineer je twee natuurelementen met elkaar.