Wastafels

Badkamerplanet heeft een uitgebreide assortiment aan wastafels. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een dubbele wastafel, inbouw wastafel of opbouw wastafel? Dan bent u bij Badkamerplanet aan het juiste adres.

Wij hebben voor ieder wat wils, werkt u met een groot budget dan kunt u bij ons terecht voor luxe wastafels. Maar ook voor mensen met een minder budget hebben wij genoeg opties. Een goedkope wastafel van Badkamerplanet is de beste in de markt. Wij leveren kwalitatieve uitstekende wastafels tegen een lage prijs, u krijgt dus meer dan waar voor uw geld.

Kijk rustig rond op onze webshop naar al onze opties of kom langs in de showroom om de producten in levende lijve te zien. 

 • Wastafel
  Wastafel
 • Waskommen
  Waskommen
 • Fontein
  Fontein

Waarom Badkamerplanet?

 • Gratis verzending bij besteding van € 150,-
 • Scherpe prijzen directe inkoop bij fabriek
 • Bedenktijd van 30 dagen
 • Minimaal 2 jaar garantie
 • Deskundig advies
 • SHOWROOM 1500 M2

  Vandaag zijn we open tot 18:00
 • UITSTEKEND 9.7 van 10


  1035 betrouwbare
  Trustpilot beoordelingen.

Wastafel en materiaal

Wastafels zijn beschikbaar in verschillende materialen. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen qua onderhoud maar ook esthetisch gezien zit er een groot verschil in. Ten slotte is het goed om te kijken naar uw budget, want bij verschillende soorten materialen komen verschillende prijskaartjes kijken.

Denk dus goed na over wat u er voor over heeft en wat u zelf mooi vindt in uw badkamer. Hieronder vindt u een handig overzicht met de voor-en nadelen van elk soort wastafel.

Natuursteen wastafel

De natuursteen wastafel is een wastafel gemaakt van natuursteen. Natuursteen wordt gemaakt van hardsteen. Dit geeft de wastafel een luxe en natuurlijke uitstraling daardoor past een natuurstenen wastafel erg goed in een klassieke badkamer.

De grootste voordelen van een wastafel van natuursteen is dat de wastafel uniek is in structuur en kleur. Omdat natuursteen een natuurproduct is zal er altijd onderscheid bestaan tussen wastafels. Hierdoor heeft u een unieke wastafel die andere mensen niet bezitten.

Hoewel de populariteit voor natuursteen wastafels afgelopen jaren flink is gestegen, zijn er natuurlijk ook nadelen verbonden aan deze wastafel. De grootste nadeel is dat natuursteen relatief veel onderhoud vereist. Natuursteen is namelijk kwetsbaar waardoor vlekken zoals kalk van water en vuil vrij spel hebben. Dit kunt u voorkomen door uw wastafel te impregneren met een speciale impregneermiddel. Als u uw wastafel goed onderhoudt, dan zult u hier lang van genieten.

Wastafel mineraalmarmer

Een wastafel van mineraalmarmer is tegenwoordig overal te vinden. Dat komt omdat mineraalmarmer erg geschikt is voor wastafels en andere sanitairproducten. Mineraalmarmer wordt gemaakt van marmerpoeder en polyester, het is een materiaal die heel erg strak af te werken is. Een wastafel van mineraalmarmer heeft dan ook een hele strakke, bijna perfecte vormgeving. 

Daarnaast is mineraalmarmer heel erg makkelijk schoon te maken en te onderhouden. Het kan bovendien ook nog goed tegen krassen en slijtage, waardoor het de perfecte keuze is voor de duurzame consument.

Natuurlijk heeft mineraalmarmer ook nadelen. Een van de grootste nadeel van mineraalmarmer is dat het niet goed tegen huishoudelijke chemicaliën kan. Het is dus niet verstandig om aggresieve middelen en/of schuurmiddelen te gebruiken.

Keramische wastafel

Een alternatief voor mineraalmarmer is keramiek. Vroeger werden bijna alle wastafels gemaakt van keramiek, tegenwoordig is er veel meer keuze. Maar door de historie is een keramische wastafel nog steeds één van de meest gangbare wastafels.

Keramiek is een natuurlijk materiaal dat erg sterk is. Dat wil zeggen dat een keramische wastafel heel goed tegen chemische middelen bestand is. Bovendien is keramiek krasvast en hittebestendig. Als uw dochter haar krultang op uw wastafel achterlaat, dan is de kans groot dat er geen schade wordt aangericht.

Door de sterkte van keramiek is dit materiaal erg populair in de sanitairwereld. Een keramische wastafel is een van de meest duurzame wastafels en heeft vrijwel geen onderhoud nodig. Jammer genoeg is keramiek niet perfect. Het heeft namelijk ook nadelen!

Keramiek is erg lastig strak te krijgen, je zult dus zelden tot nooit een keramische wastafel vinden die tot in perfectie is afgewerkt. Dus geen strakke vormgeving of lijnenspel.  Desondanks kiezen veel mensen voor een keramische wastafel. De voordelen wegen zwaarder dan de nadelen.

Solid surface wastafel

In de afgelopen jaren zijn Solid Surface wastafels erg populair geworden. Dat is niet meer dan logisch want Solid Surface brengt vele voordelen met zich mee! Solid Surface wordt geproduceerd uit verschillende mineralen en harsen, wat een hele robuste en sterke eindproduct met zich meebrengt.

Solid Surface is zowat onverwoestbaar, het kan tegen chemische middelen, is vochtbestendig, vlekwerend en door de harde materiaal kan het goed tegen een stootje. Mocht er een kras of verkluering in voorkomen dan is dat eenvoudig weg te schuren met de meegeleverde schuurspons. Het enige nadeel van een Solid Surface wastafel is het prijskaartje wat eraan vast hangt. Een Solid Surface wastafel is vrij prijzig en voor mensen met een minder groot budget niet de eerste keuze.

Mocht u werken met een groot budget voor uw nieuwe badkamer, dan moet u zeker een solid surface wastafel overwegen. 

Waar moet ik opletten bij het kopen van wastafels?

Bij het aanschaffen van een nieuwe wastafel moet u letten op een paar belangrijke dingen. Ten eerste moet u vooraf bepalen hoeveel wasbakken u wilt. Een enkele wastafel of een dubbele wastafel.  Een dubbele wastafel is meestal beschikbaar bij een bredere variant zoals bij een wastafel van 120 cm. Zoals de naam al zegt heeft een dubbele wastafel twee wasbakken, hierdoor kunnen twee mensen tegelijkertijd gebruik maken van de wastafel. Voor mensen met een groot gezin is dit ideaal.

Ten tweede moet u natuurlijk het materiaal kiezen, wij hebben net alle voor- en nadelen van alle beschikbare materialen met u doorgenomen. Maar u moet ook kijken naar hoe de wastafel past in de algehele design van uw badkamer. Zorg ervoor dat alles bij elkaar past!

Ten derde moet u een keuze maken tussen de afmetingen van uw wastafel. Vooral de breedte is hierin erg belangrijk. Natuurlijk moet de wastafel wel passen in uw badkamer dus het is verstandig om eerst de ruimte op te meten voordat u hierin gaat kiezen. De meest gangbare breedtes voor een wastafel zijn:

- Wastafel 60 cm
- Wastafel 80 cm
- Wastafel 100 cm
- Wastafel 120 cm
- Wastafel 140 cm


Ten slotte heeft uw wastafel natuurlijk ook wastafelkranen nodig. Want zonder een kraan waar water uitloopt heeft u niks aan een wastafel. Badkamerplanet heeft een heel groot assortiment aan verschillende wastafelkranen. Zorg ervoor dat uw kraan goed aansluit bij uw wastafel en badkamer.

Wastafel onderhoud en schoonmaken

U gebruikt uw wastafel regelmatig en het is dus belangrijk om uw wastafel dusdanig te onderhouden en schoon te maken om er zo lang mogelijk plezier aan te beleven. U gebruikt u wastafel bij het tandenpoetsen, haren wassen, gezicht schoonmaken, etc. Bij al deze activiteiten blijven er zeepresten en vlekken achter. Het is verstandig om dit meteen schoon te maken en af te vegen.

Bij de meeste wastafels hoeft u qua onderhoud niet veel te doen, alleen bij een natuursteen wastafel is het belangrijk om uw wastafel vooraf en periodiek te impregneren. Dit komt omdat natuursteen kwetsbaar is en vlekken goed zichtbaar zijn. Met het impregneren wordt de wastafel vanuit binnen beschermt en is de kans dat de steen vuilen stoffen absorbeert minder groot. U kunt een impregneermiddel bestellen op onze webshop.    

Wastafels in onze showroom

Heeft u de behoefte om de wastafel die u op www.badkamerplanet.nl heeft gezien in het echt te bekijken? Dan is dat mogelijk in onze showroom. Alle producten die u op onze webshop vindt, hebben wij op voorraad in onze showroom. Kom dus gerust langs om eens een kijkje te nemen. Er lopen meerdere product experts rond die u kunnen assisteren en adviseren in uw keuze.