Douchekraan

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 215

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Waarom Badkamerplanet?

 • Gratis verzending bij besteding van € 150,-
 • Scherpe prijzen directe inkoop bij fabriek
 • Bedenktijd van 30 dagen
 • Minimaal 2 jaar garantie
 • Deskundig advies
 • SHOWROOM 1500 M2

  Vandaag zijn we gesloten
 • UITSTEKEND 9.7 van 10


  1035 betrouwbare
  Trustpilot beoordelingen.

Een douchekraan draagt bij aan de algehele look van uw badkamer. Badkamerplanet heeft een breed assortiment aan verschillende soorten kranen. Het is van belang om ervoor te zorgen dat uw douchekraan goed bij uw douche en badkamer past. U wilt namelijk dat uw douchekraan bij het geheel aansluit.

Bekijk de verschillende opties op de webshop.

Douchekraan merken

Er zijn veel bekende namen wat betreft douchekranen, denk bijvoorbeeld aan Grohe douchekranen of een Hotbath douchekraan. Dit zijn A-merken in de markt en beide staan voor kwaliteit.

Op Badkamerplanet zult u bekende merken vinden zoals Grohe en Hotbath maar ook minder bekende merken. Deze douchekranen hebben weliswaar niet de naam, maar doen qua kwaliteit niet onder voor Grohe of Hotbath. Vaak zijn de minder bekende kranen een stuk goedkoper waardoor mensen met een kleiner budget hiervoor kiezen. Op badkamerplanet.nl vindt u een groot assortiment aan chroom douchekranen. 

Thermostaat douchekraan

In principe zijn er twee verschillende soorten douchekranen; een thermostatische douchekraan en een douche mengkraan. Een thermostatische douchekraan heeft maar één knop om de temperatuur van het water te bepalen. De temperatuur blijft dus constant hetzelfde als u doucht, tenzij u weer aan de knop draait.

Douche mengkraan

Bij een mengkraan moet u zelf koud water en warm water mengen om u gewenste temperatuur te bereiken. Een mengkraan mengt dus niet automatisch maar handmatig. Eigenlijk zegt de naam alles, aangezien u zelf moet mengen.  

Inbouw douchekraan en opbouw douchekraan

Traditioneel gezien worden badkamers voorzien van een opbouw douchekraan. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt de douchekraan op de muur gemonteerd. Alles is dus zichtbaar bij een opbouw douchekraan.

Als men kiest voor een opbouw douchekraan is het belangrijk om een bijpassende douchekraan te kiezen. Aangezien de kraan zichtbaar is, wilt u wel dat het bij uw badkamer past. Veel mensen kiezen voor een opbouw douchekraan omdat deze erg simpel te monteren is en scheelt in de prijs.

Een alternatief dat tegenwoordig steeds populairder wordt, is een inbouw douchekraan. Hierbij wordt de kraan in de muur gebouwd waardoor een groot gedeelte van de kraan, slangen en stangen niet meer zichtbaar is.

Het grootste voordeel van een inbouw douchekraan is dat het elegant en erg strak oogt. Het geeft uw badkamer een intense, moderne en rustige look. Een inbouw douchekraan is in tegenstelling tot de opbouw kraan een stuk lastiger te monteren, en ook de kosten zullen aanzienlijk hoger liggen.

Douchekraan afmetingen

Als we het hebben over chroom douchekraan afmetingen dan gaat het over een HOH afmeting. HOH is een afkorting van hart op hart. Een hart op hart afmeting wordt gemeten vanuit het midden van beide aansluitingspunten.

De meeste douchekranen hebben een HOH afmeting van 12 centimeter of 15 centimeter. Het is belangrijk om te weten welke afmeting bij uw badkamer past. Een 15 centimeter kraan past namelijk op een 12 cm paneel met bijbehorende verloopaansluitingen maar andersom is dit niet het geval. Dit kan voor problemen zorgen.

Douchekraan design

Als u een mooie badkamer wilt, dan moeten alle elementen in uw badkamer bijdragen aan de algehele design. De douchekraan is daar dus geen uitzondering voor, mocht u kiezen voor een inbouw douchekraan dan wordt uw douchekraan grotendeels verdekt. Maar als u keuze valt op een opbouw douchekraan dan is de hele kraan nog zichtbaar.

Wilt u dus een modern uitziende badkamer, kies dan voor een luxere kraan.

Douchecombinatie

Met een douchekraan alleen is uw douche eigenlijk nog niet compleet, u mist namelijk nog een doucheslang, handdouche houder en handdouche om uw douche in orde te maken. Bij ons is het mogelijk om een complete douchecombinatie te kopen waarin alle elementen aanwezig zijn.

U krijgt bij een douchecombinatie dus een douchekraan (thermostatisch), een doucheslang, handdouche houder en een handdouche. Bij het aanschaffen van uw complete pakket bent u helemaal voorzien en kunt u meteen gaan douchen! 

Showroom

Op onze webshop kunt u informatie vinden over al onze douchekranen, het is lastig om een keuze te maken zonder het product daadwerkelijk te zien. Badkamerplanet nodigt u uit om eens een bezoek te brengen aan onze showroom.

In onze showroom heeft Badkamerplanet alle douchekranen die op de webshop staan. U kunt in onze showroom dus op uw gemak alle kranen bekijken. Daarnaast lopen er in onze showroom meerdere productexperts rond om u te adviseren in uw keuze.

Veelgestelde vragen badkranen

Hieronder vindt u een lijst met veel gestelde vragen over badkranen.

Wat is het verschil tussen een inbouw douchekraan en opbouw douchekraan?

Er zijn drie verschillende soorten douchekranen. Een inbouw douchekraan wordt in de muur gebouwd en een opbouw douchekraan wordt aan de muur gemonteerd.

Wat is de hartafstand van een douchekraan?

De hartafstand wordt ook wel 'hart op hart' genoemd (afgekort: h.o.h.). Hiermee wordt bedoeld de afstand aangegeven tussen de middelpunten (hart) van de twee aansluitingen die douchekraan heeft. De hartafstand van de aansluitingen in de muur en de aansluitingen van de kraan moeten gelijk zijn.

Wat is de standaard hart tot hart afstand van een douchekraan?

De meeste douchekranen hebben een hart tot hart afstand van 12 cm of 15 cm. Het is zeer belangrijk dat u de hart tot hart afstand van uw douchekraanaansluiting opmeet. Hiermee voorkomt u dat uw een verkeerde douchekraan koopt, die niet past.

Wat is de trend onder douchekranen?

Populaire douchekranen volgen de huidige sanitair trends. Een douchekraan is namelijk een klein product in een badkamer. Hierdoor moet het aansluiten aan de badkamerstijl. Mat zwarte douchekranen en een douchekraan met industriële uitstraling zijn de hardlopers