Toiletten

Op zoek naar een toilet? Dan bent u bij Badkamerplanet aan het juiste adres. Onze toiletten zijn van uitstekende kwaliteit voor betaalbare prijzen! Kijk gerust eens rond op onze webshop en ontdek de mogelijkheden. 

 • Bedieningspaneel
  Bedieningspaneel
 • WC reservoir
  WC reservoir
 • Toiletzitting
  Toiletzitting
 • Toilet sets
  Toilet sets
 • Hangend toilet
  Hangend toilet

Waarom Badkamerplanet?

 • Gratis verzending bij besteding van € 150,-
 • Scherpe prijzen directe inkoop bij fabriek
 • Bedenktijd van 30 dagen
 • Minimaal 2 jaar garantie
 • Deskundig advies
 • SHOWROOM 1500 M2

  Vandaag zijn we open tot 18:00
 • UITSTEKEND 9.7 van 10


  1035 betrouwbare
  Trustpilot beoordelingen.

Toilet met perfecte hygiëne

Toiletten worden veel gebruikt in huis, onderzoek heeft laten zien dat een gemiddelde persoon 5 tot 8 keer naar de wc gaat per dag. En als men naar de WC gaat dan is dat niet de meest schone zaak. Uw uitwerpselen en urine bevatten namelijk veel bacteriën waardoor uw wc pot dagelijks met viezigheid te maken heeft. 

De afwerking van onze wc potten zorgen ervoor dat uw wc pot hygiënisch blijft. Onze potten worden namelijk doorgeglazuurd, wat betekent dat ze een extra beschermlaag bovenop krijgen. Dit zorgt ervoor dat bacteriën minder kans hebben om zich te hechten. 

Ten slotte is het belangrijk dat de doorspoeling van een wc goed verloopt. U wilt namelijk niet dat er iets blijft hangen. Dit is ook niet heel hygiënisch. Onze fabrikanten hebben strenge eisen met betrekking tot de doorspoeling en we kunnen met trots zeggen dat de doorspoeling van onze toiletten vrijwel niets achterlaat! Een toilet moet goed passen in uw algehele badkamer design. Een standaard witte toiletpot sluit goed aan bij een moderne badkamer met een witte badkamer meubel, chrome douchecabine en chrome kranen

Bidet een aanvulling op uw toilet

Een bidet is een vreemde fenomeen voor veel Nederlanders. Wij kennen deze geniale uitvinding bijna niet. Hoewel het steeds vaker voorkomt in een Nederlandse huishouden is het vergeleken met andere Europese landen nog steeds relatief onbekend.  

Een bidet ziet eruit als een voetenbad maar wordt eigenlijk gebruikt om uw onderlichaam schoon te maken na het gebruik van de toilet. Dit is een duurzame alternatief voor toiletpapier. Per persoon gebruiken wij gemiddeld 1 rol toiletpapier per dag. Hoewel toiletpapier erg goedkoop is, is het niet goed voor het milieu en de bomen dienen ervoor gekapt te worden. Een bidet gebruikt alleen water om uw onderlichaam schoon te maken. Dit is op de lange termijn goedkoper en een stuk milieuvriendelijker! 

Tegenwoordig bestaan er wc potten met ingebouwde bidet functie. Ten slotte is het ook nog eens wetenschappelijk bewezen dat een bidet hygiënischer is dan het gebruik van toiletpapier.

Toilet accessoires

Naast een bidet zijn er natuurlijk nog andere accessoires waarmee u uw toiletruimte kunt opvullen. Eén van de meest handige accessoire voor uw toilet is een inbouw reserve rolhouder. Zoals de naam al zegt heeft u met een inbouw reserve rolhouder altijd reserve wc-rollen bij de hand. Hiermee voorkomt u onaangename situaties, die wij allemaal het liefst vermijden. 

Een reserve rolhouder kunt u in uw wand bouwen of inbouwen aan de wand van de toiletopstelling.

Complete toiletsets

Met het aanschaffen van een complete toiletset hoeft u eigenlijk geen zorgen meer te maken. Met het aanschaffen van een set kunt u gelijk uw wc pot monteren en na afloop gebruiken. In een set zit namelijk het volgende bij: inbouw reservoir met alle benodigde bevestigingsmaterialen, drukpaneel en een wc pot met zitting. Dit zijn essentiële onderdelen van een toilet en zonder één van deze onderdelen werkt uw toilet niet naar behoren. 

Het is dus een stuk makkelijker om meteen een volledige set aan te schaffen aangezien u de onderdelen toch nodig heeft. Bovendien bespaart u ook nog flink in de kosten. Bekijk onze complete toiletsets op onze webshop.

Toilet materialen

Onze wc’s zijn gemaakt van keramiek. Dit materiaal is perfect voor sanitair en wc potten omdat het zeer hard, sterk en watervast is. In principe vereist keramiek weinig onderhoud en blijft het voor een hele lange tijd mooi. Het is dus een zeer duurzame materiaal wat de kwaliteit van onze toiletten ten goede komt. Ook de meeste urinoirs en bidets zijn gemaakt van keramiek. 

Daarnaast zijn onze toiletten van top tot teen geglazuurd. De extra glazuurlaag zorgt ervoor dat bacteriën en ander vuil geen kans hebben om zich in het keramiek te nestelen. Hierdoor blijft het keramiek voor een langere periode goed en ontstaat er geen schade. 

Ten slotte wilt u graag een toiletzitting hebben bij uw wc pot. Het is namelijk een stuk prettiger zitten met een zitting in plaats van een kale wc pot.  De toilet zittingen van Badkamerplanet zijn gemaakt van een sterke soort kunststof die kleurvast is. Hierdoor vervaagt de kleur minder snel waardoor het mooi blijft. Wij hebben een breed assortiment aan verschillende toiletzittingen. Kijk rustig op onze webshop naar de opties.  U kunt bijvoorbeeld een complete toiletset aanschaffen waar een toiletzitting bijzit of u kunt een wc pot los bestellen en zelf een zitting erbij kiezen. Alles is mogelijk bij ons!

Waar moet u op letten bij het kopen van toiletten?

Als u een toilet wilt kopen dan moet u letten op een paar belangrijke dingen.  De eerste keuze die u moet maken is het kiezen tussen een staande toilet of een hangend toilet. Mensen hebben standaard een staande toilet in hun badkamer of toiletruimte staan en vooral bij oudere woningen. Een hangend toilet zie je meer in publieke ruimtes zoals restaurants. 

Een hangend toilet heeft veel voordelen ten opzichte van een staande toilet. Het is bijvoorbeeld een stuk sneller en makkelijker om de vloer rondom uw toilet schoon te maken. Een hangend toilet hangt aan de muur dus u kunt er makkelijk onderdoor dweilen. Bij een staande toilet kan er bacteriën ophopen rondom de randen, dit kan heel erg vies worden en is niet hygiënisch. 

Tegenwoordig zijn er veel toiletten uitgerust met nieuwe technologie zoals:

- Quick release 
- Soft close
- Rimless

Hoe houd ik mijn toilet schoon?

Een gemiddelde persoon gaat ongeveer 5 tot 8 keer per dag naar de wc, reken maar dus uit hoeveel een toilet per huishouden dagelijks wordt gebruikt. Het is dus van belang om uw toilet goed schoon te houden om vervanging zo lang mogelijk uit te stellen. Zoals eerder aangegeven zijn de meeste wc potten gemaakt van keramiek. In principe is keramiek vrij makkelijk schoon te maken en te onderhouden, maar u moet voorzichtig zijn met het type schoonmaakmiddel dat u gebruikt. Keramiek kan namelijk niet goed tegen zuren, harde schuurmiddelen en agressieve chemische schoonmaakmiddelen. Zeker als er bijtende stoffen op uw toilet komen, kunt u de pot zo goed als weggooien want dit brandt er met gemak door heen. Een milde en zachte soort schoonmaakmiddel is aan te raden om uw toilet schoon te maken en te houden. 

Veelgestelde vragen toiletten

Hieronder vindt u een lijst met veel gestelde vragen over toiletten.

Waar moet je op letten bij het kopen van toiletten?

Het kopen van een toilet lijkt in een eerste oogopslag een simpele klus. Er zijn een aantal dingen die u moet weten voordat u in het aankoopproces duikt. Allereerst is het belangrijk om te weten dat er 2 verschillende soorten dieptes bestaan, een standaardversie van 55 cm en een compact versie van 49 cm diep. Compacte toiletten zijn geschikt voor kleinere badkamers en toiletruimtes. De meeste moderne toiletpotten zijn hangende modellen, ook wel wandcloset genoemd en zijn voorzien van een randloze afwerking.

Toilet met bidet een juiste keuze?

Een toiletpot met bidetfunctie wordt alsmaar populairder. Bidet is een kraan dat uw schoonspoelt na een toiletbezoek. Hierdoor hoeft u geen toiletpapier meer te gebruiken. In Nederland is de bidet nog een zeldzaam fenomeen maar de populariteit voor een toiletpot met bidetfunctie stijgt aanzienlijk. Door de duurzame aspect en kostenbesparing is dat niet meer dan logisch.

Wat is een rimfree toiletpot?

Rimfree of rimless toilet betekent dat de pot geen spoelrand heeft. Het doorspoelen gebeurt via een verdeler, zodra het water uit de mond komt, gaat het langs de zijkant link en rechts naar het midden en breekt het water waardoor een uiterst effectieve spoeling plaatsvindt. Het grootste voordeel van een rimfree toiletpot is dat er geen kalk, bacteriën of andere viezigheden zich ophopen langs de rand waardoor het wandcloset zeer hygiënisch is en blijft.

Van welke materialen zijn toiletten gemaakt?

In de huidige markt zijn de meeste toiletpotten gemaakt van keramiek. Keramiek is een zeer sterk en duurzaam materiaal dat lang meegaat. Met een keramische toiletpot weet u zeker dat u lang van uw toiletpot kan genieten.