Radiatorkraan

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Waarom Badkamerplanet?

 • Gratis verzending bij besteding van € 150,-
 • Scherpe prijzen directe inkoop bij fabriek
 • Bedenktijd van 30 dagen
 • Minimaal 2 jaar garantie
 • Deskundig advies
 • SHOWROOM 1500 M2

  Vandaag zijn we open tot 18:00
 • UITSTEKEND 9.7 van 10


  1035 betrouwbare
  Trustpilot beoordelingen.

Met een radiatorkraan kunt u handmatig de warmtetoevoer bepalen. Zo kunt u instellen hoeveel warmte uw radiator afgeeft. Dit is alleen mogelijk als uw centrale verwarming niet gereguleerd is met een centrale thermostaat.

Soorten radiatorkraan

Op Badkamerplanet.nl kunt u kiezen tussen twee verschillende radiatorkranen. Een rechte variant en een haakse variant. De rechte variant moet u nemen als de leidingen uit de vloer komen. De haakse variant neemt u als de leidingen uit de muur komen. Beide haaks en rechts hebben een chrome uitstraling.

Online badkamer kopen

Een badkamer online kopen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Met ons ruime assortiment in sanitair kunt u uw badkamer geheel naar uw eigen smaak uitkiezen. Voor elke stijl hebben wij op onze webshop wel iets passends. Bestel snel uw droom badkamer via onze webshop!

Veelgestelde vragen radiatorkranen

Hieronder vindt u een lijst met veel gestelde vragen over radiatorkranen.

Wat doet een radiatorkraan?

Een radiatorkraan regelt de aanvoer van het opgewarmde water van de centrale verwarming naar de radiator. Deze regelt automatisch de doorstroming van een radiator met behulp van een thermostaat.

Welke radiatorkraan heb ik nodig?

Dat hangt af van de aansluitpunten van uw radiator. Als ze in het midden onderaan zitten en de linker buis de aanvoerbuis is, dan heeft u een linkshandige radiatorkraan nodig. Als het vice versa is dan neemt u een rechtshandige radiatorkraan. Zo voorkomt u dat het voetventiel tegen de thermostatische kraan komt.

Welke aansluiting heeft een radiatorkraan?

De meeste radiatorkranen hebben een aansluiting van aansluiting ½” of ¾”.

Hoe vervang je een radiatorkraan?

Bij het vervangen van een radiatorkraan kunt u dezelfde stappen volgen als het afkoppelen van de radiator zelf. U schakelt de installatie uit, daarna tapt u het circuit af en draait u de radiator kraan los. Zodra deze los is kunt u de nieuwe radiatorkraan eraan vastkoppelen.