Douche

Vind hier alles wat u nodig hebt voor uw douche. Van een douchewand tot een mooie doucheset.

 • Douchecabines
  Douchecabines
 • Douchedeur
  Douchedeur
 • Douchewand
  Douchewand
 • Douchebakken
  Douchebakken
 • Douchegoten
  Douchegoten
 • Douchegarnituur
  Douchegarnituur
 • Regendouche
  Regendouche
 • Douche Black Onyx Serie
  Douche Black Onyx Serie

Waarom Badkamerplanet?

 • Gratis verzending bij besteding van € 150,-
 • Scherpe prijzen directe inkoop bij fabriek
 • Bedenktijd van 30 dagen
 • Minimaal 2 jaar garantie
 • Deskundig advies
 • SHOWROOM 1500 M2

  Vandaag zijn we gesloten
 • UITSTEKEND 9.7 van 10


  1035 betrouwbare
  Trustpilot beoordelingen.

Douche & kwaliteit

Bent u op zoek naar een douche van hoogwaardige kwaliteit? Dan bent u bij Badkamerplanet aan het juiste adres. Badkamerplanet heeft een uitgebreide douche assortiment waarmee we elke klant kunnen bedienen.

Bent u op zoek naar een douchecabine of een inloopdouche? Dit kunt u allemaal bij Badkamerplanet vinden. Kijk rustig rond op onze webshop of kom langs in onze showroom in Veenendaal.

Verschillende soorten douches

Voordat u meteen in het diepe duikt en alle opties in ons assortiment bekijkt, is het belangrijk om vooraf te bepalen wat voor type douche u wilt in uw badkamer. Ten eerste is het goed om onderscheid te maken tussen een douchecabine en een inloopdouche.

Douchecabine of inloopdouche

Het verschil tussen een douchecabine en een inloopdouche is heel makkelijk te herkennen. Een inloopdouche is een douche waar u zo inloopt, dus zonder gebruik van een deur! Een douchecabine is een gesloten cabine waarin u kunt douchen. Aan beide keuzes zitten verschillende voor- en nadelen aan verbonden. Hieronder vindt u een kort overzicht met alle voor- en nadelen van een inloopdouche ten opzichte van een douchecabine.

Voordelen inloopdouche:

- Makkelijk te onderhouden
- Makkelijk in en uit te stappen zonder struikelranden
- Heel erg flexibel en toegankelijk

Nadelen inloopdouche:

- Slipgevaar (dit kan je voorkomen door gebruik te maken van een anti-slip laag of tegels die een ruwe structuur hebben)
- Het kan fris zijn in de winter omdat een inloopdouche niet is afgesloten
- Het water loopt niet snel genoeg weg  (niet altijd)

Voordelen douchecabine:

- Vrij in uw keuze van de vorm. U kunt bijvoorbeeld kiezen tussen een vierkante, rechthoekige of een kwartronde cabine.
- De douche staat afgesloten dus de kans is klein dat uw badkamer overloopt met water
- Afgezonderd van de rest

Nadelen douchecabine:

- In de meeste gevallen heeft u meer ruimte nodig voor uw cabine
- Meer onderhoud
- U moet rekening houden met de deuropening.

Het kiezen tussen een inloopdouche of douchecabine hangt veelal af van uw persoonlijke voorkeur. Kies dus vooral met uw gevoel maar u dient ook rekening te houden dat uw douche moet aansluiten bij de rest van uw badkamer. Over het algemeen past een inloopdouche beter bij een moderne badkamer en een douchecabine bij een traditionele uitstraling.

Daarnaast moet u ook naar het totale kostenplaatje kijken. Als u uw oude badkamer wilt verbouwen en u heeft voorheen altijd een inloopdouche gehad, dan is het goedkoper om weer voor een inloopdouche te kiezen, hetzelfde geldt natuurlijk voor een douchecabine.

Aankooptips douche

Kiezen voor een douchebak?

Bij het kopen van uw douchecabine, douchewand of douchedeur moet u op een paar dingen letten. Ten eerste is het goed om vooraf te besluiten of u een douchebak neemt. 

Een douchebak is erg praktisch omdat het water nergens heen kan, en direct wordt afgevoerd. Hierdoor voorkomt u dus dat uw badkamer overstroomt.

Maar het is ook mogelijk om te douchen op uw tegelvloer. In dit geval wordt er vaak een douchegoot aan de zijkant ingebouwd, hier kan het water dan afgevoerd worden.

Het nemen van een douchebak of niet heeft veel te maken met uw persoonlijke voorkeur. Veel mensen willen liever een strakke uitstraling van de badkamer en kiezen zodoende voor een tegelvloer. Met deze keuze is uw vloer recht en strak. Een douchebak heeft namelijk altijd een verhoging, dit kan natuurlijk ook nog eens gevaarlijk zijn voor oudere mensen, die hier makkelijk overheen kunnen struikelen.

Tegenwoordig is er een nieuwe trend ontstaan in de markt. Fabrikanten van douchebakken verlagen de instaphoogte waardoor het bijna lijkt alsof de bak gelijk staat aan de vloer. Deze bakken worden douchevloeren genoemd. Met een douchevloer combineert u de praktische voordelen van een douchebak met de strakke uitstraling van een tegelvloer. Daarnaast kunt u ook kijken naar een regendouche.

Wat voor soort douchedeur?

Ook is het belangrijk om te kijken wat voor soort douchedeur u wilt. Er zijn verschillende douchedeuren beschikbaar. Op onze website vindt u schuifdeuren, draaideuren, pendeldeuren en scharnierdeuren. Welke deur het beste past bij uw badkamer hangt van de situatie af. Heeft u een ruimere badkamer dan kunt u vrijwel elke deur kiezen, voor mensen met een minder ruime badkamer is het wellicht handig om een schuifdeur te nemen.

Een draaideur opent namelijk naar buiten of binnen, waardoor het meer ruimte in beslag neemt dan een schuifdeur.

Bij badkamerplanet hebben wij douchedeuren die passen in elk situatie: klein, groot, smal, breed, het maakt allemaal niet uit. Bij ons heeft u de garantie dat uw een passend model vindt voor uw badkamer. Douchedeuren en douchewanden hebben vaak een stelmaat. Deze douchedeuren, douchecabines en douchewanden kunnen versteld worden met een speling van een paar centimeter.

Uw douche schoonmaken

Het schoonmaken van uw douche is eigenlijk heel makkelijk en veel heeft u er niet voor nodig. Met een simpele douchewisser en een totaalreiniger maakt u uw douche snel schoon.

Het is van belang om uw douche na elk gebruik schoon te maken. Hierdoor voorkomt u kalkaanslag en zorgt u ervoor dat uw douche er voor een lange periode glashelder uit blijft zien. Spoel uw douchewanden en douchedeur dus elke dag af en trek ze droog met een douchewisser.

Badkamerplanet biedt ook douchecabines, douchewanden en inloopdouches met een anti-kalk behandeling of nano-coating aan. Dit zorgt ervoor dat het kalk niet hecht aan het glas en makkelijker is om te onderhouden. Wel is het zo belangrijk om eens in de zoveel tijd uw douche grondig te reinigen. Zo verwijderd u alle bacteriën en viezigheden uit uw douche. Niemand wilt namelijk in een vieze douche douchen.

Bij de grondige reiniging kunt u gebruik maken van een totaalreiniger. Spray uw douchewanden, douchedeur en douchebak onder het goedje en trek het daarna droog met uw wisser. Vervolgens kunt u het nogmaals met water afspoelen zodat u zeker weet dat de bacterieën weg zijn. 

Maak uw douche regelmatig schoon, u spendeert namelijk veel geld aan uw douche en om daar zo lang mogelijk plezier van te houden is het verstandig om alles schoon te blijven houden! 

Materiaal van onze douches

Alle douche producten van Badkamerplanet zijn van hoogwaardige kwaliteit tegen betaalbare prijzen. Wij zijn van mening dat iedereen een mooie badkamer verdiend, zo hebben wij douches in verschillende prijscategorieën voor elk budget.

Veiligheidsglas

Onze douchewanden en deuren zijn gemaakt van een speciaal soort veiligheidsglas. Normaal glas breekt in scherven. Dit is erg gevaarlijk aangezien u hier akelig aan kan snijden en blesseren. Onze veiligheidsglas breekt dus niet in scherven maar in kleine duizenden stukken glas. Deze stukken zijn veel minder scherp dan scherven en de kans dat u zich hieraan snijdt is aanzienlijk minder groot.

Veelgestelde vragen douche

Hieronder vindt u een lijst met veel gestelde vragen over douches.

Wat voor verschillende douches zijn er?

Er zijn meerdere manieren mogelijk om jouw douche situatie in te richten. Voordat u de opties gaat bekijken is het slim om te overleggen met de aannemer en te kijken wat er allemaal mogelijk is voor uw unieke douche situatie. De mogelijkheden zijn als volgt, u kunt kiezen tussen een douchedeur, douchecabine of een douchewand.

Welke glasdikte voor een douche moet ik kopen?

De glasdikte bepaald voor een groot gedeelte de kwaliteit van de douche. De meest voorkomende glasdiktes zijn 6mm, 8mm of 10mm. Een douche met een dikte van minimaal 6mm is van goede kwaliteit, maar een douche van 8mm of 10mm is van uitstekende kwaliteit. Daarnaast is het verstandig om te kijken of uw douche gemaakt is van veiligheidsglas. Met veiligheidsglas barst uw glas niet in scherven maar in minuscule brokjes. Hierdoor geeft dit geen ernstige verwondingen.

Wat zijn de populaire douches op dit moment?

Momenteel zijn er een aantal trends die populair zijn voor douches. In 2022 kiezen mensen vaak voor mat zwart in de badkamer. Dat vertaalt zich ook terug in de keuze van de douche. Mat Zwarte douchecabines, douchewanden of zelfs douchedeuren zijn zeer populair.

Hoe onderhoudt u uw douche?

Het glaswerk van uw douchewand, douchedeur of douchecabine hoort u goed te onderhouden. Zonder onderhoud kunt u minder lang van uw mooie glas product genieten. Door kalkaanslag en zeepresten krijgt het glaswerk van een douche het flink te verduren. Het is verstandig om na elke douchebeurt altijd het glaswerk droog te trekken met een simpele douchewisser. Daarnaast is het slim om het wekelijks een grote schoonmaakbeurt te geven met gebruik van milde schoonmaakmiddelen.

Wat kost een douche plaatsen?

Wanneer u een douche laat plaatsen, dan komen er (naast de prijs van de douche) kosten bij kijken. Het laten plaatsen en monteren van een nieuwe doucheruimte kan gemiddeld tussen de €600 en €1800 kosten. Dit hangt natuurlijk erg af van welke soort doucheruimte u wil laten plaatsen, uw huidige situatie etc.