Badkamermeubels

 • Badmeubel
  Badmeubel
 • Fonteinkast
  Fonteinkast
 • Badkamerkast
  Badkamerkast
 • Badkamer Onderkast
  Badkamer Onderkast
 • Afvoeren
  Afvoeren

Waarom Badkamerplanet?

 • Gratis verzending bij besteding van € 150,-
 • Scherpe prijzen directe inkoop bij fabriek
 • Bedenktijd van 30 dagen
 • Minimaal 2 jaar garantie
 • Deskundig advies
 • SHOWROOM 1500 M2

  Vandaag zijn we gesloten
 • UITSTEKEND 9.7 van 10


  1035 betrouwbare
  Trustpilot beoordelingen.

Garantie voor kwaliteit

Bij badkamerplanet staat kwaliteit centraal. Wij willen dat al onze klanten tevreden zijn met onze producten en service. Dankzij onze expertise en jarenlange ervaring staan wij in de positie om kwaliteit te garanderen voor u.

Niet alleen onze badmeubels maar ook bijvoorbeeld spiegelkasten, badkamerspiegels, badkamerkasten en wastafelkranen zijn van uitermate hoge kwaliteit. Bij ons vindt u de badkamer van uw dromen.

Waar moet u op letten bij het kopen van een badmeubel?

Het kiezen van een badmeubel is geen activiteit wat dagelijks op de planning staat. Daarom is het begrijpelijk dat men hier moeite mee heeft. Aangezien u uw badmeubel dagelijks gaat gebruiken is het toch verstandig om hier de nodige energie en tijd in te steken. Een badmeubel kost flink wat centen en u wilt achteraf geen spijt krijgen van uw aankoop.

Bij Badkamerplanet helpen wij u graag op gang. Hieronder zullen wij u vertellen waar u op moet letten bij het kopen van een badmeubel.  

Badkamer en gezinssamenstelling

Uw gezinssamenstelling vormt de basis van uw besluit. Als u alleen woont heeft u een andere soort badmeubel nodig dan een gezin met drie kinderen.  Als uw kinderen allemaal rond dezelfde tijd gebruik willen maken van de badkamer, dan is het handig om een brede badmeubel te kopen. Ook kunt u ervoor kiezen om een meubel te kiezen met twee kraangaten zodat er meerdere personen tegelijkertijd kunnen tandenpoetsen.

Naast uw gezinssamenstelling is het natuurlijk ook logisch om uw badkamer op te meten. Misschien heeft u behoefte aan een brede badmeubel van 120 cm maar past het niet in uw badkamer.  Wij adviseren u om een plattegrond te maken van uw badkamer. Zo weet u met hoeveel ruimte u werkt.

Kleinere badkamers

De meeste huizen in Nederland hebben een relatief kleine badkamer.  Dat vormt geen probleem, want bij Badkamerplanet hebben wij voldoende badmeubels die zeer geschikt zijn voor kleine badkamers. Hieronder enkele tips bij het kiezen van een meubel voor een kleine badkamer:

- Kies voor een minder diepe meubel. Hierdoor bespaart u ruimte in de diepte.
- Met een zwevend meubel creert u meer ruimte onder de kast
- Een grote spiegel maakt de badkamer ruimer dan de werkelijkheid
- Kies voor een dubbele lade zodat u meer opbergruimte heeft.

Opbergruimte

Een badmeubel wordt ook gebruikt om badkamerspullen op te bergen. De meeste meubels zijn voorzien van twee lades. Bepaal dus vooraf wat u wilt opbergen in uw badmeubel, mocht u ruimte te kort komen, dan kiezen veel mensen voor een extra kolomkast of een half hoge kast.

Onze badmeubel lijnen hebben allen een bijpassende kolomkast in dezelfde stijl. Zodoende sluiten onze kolomkasten perfect aan bij uw badkamer meubel.

Onderhoud en schoonmaken van uw badmeubel

Bij het schoonmaken van wastafels is het belangrijk om geen zuren of andere chemicaliën te gebruiken.  Deze materialen kunnen uw wastafel dusdanig beschadigen dat reparatie niet meer mogelijk is. De meest veilige manier om uw wastafel te reinigen is het gebruik van water en een doek.

Bij de meeste wastafels is er minimale onderhoud nodig. Bij keramische en wastafels van mineraal marmer hoeft u bijvoorbeeld alleen de wastafel af te drogen na gebruik. Water kan namelijk voor kalkaanslag zorgen en het afvegen ervan is een effectieve manier om kalkaanslag te voorkomen.

In tegenstelling tot keramiek en mineraal marmer heeft natuursteen wel de nodige onderhoud en voorbehandeling nodig. Als voorbehandeling adviseren wij om uw natuurstenen wastafel schoon te maken met water en vervolgens 1 á 2 dagen te laten drogen. Na het drogen moet u de wastafel impregneren met speciale impregneermiddel.

Verschillende materialen en kleuren

Badkamerplanet heeft een breed assortiment aan verschillende badmeubels. Onze meubels zijn beschikbaar in verschillende kleuren en u kunt kiezen uit meerdere materialen. Zo kunt u altijd bij ons terecht voor de perfecte badmeubel!  

Een badmeubel bestaat uit twee onderdelen, namelijk de onderkast en de wastafel. Onze onderkasten zijn gemaakt van hoogwaardig MDF of eikenhout.

MDF staat voor Medium Density Fibreboard, dit materiaal wordt veel gebruikt om badmeubels te maken omdat het erg sterk en stabiel is. Het is daardoor ideaal voor de sanitairmarkt. Dit in tegenstelling tot spaanplaat wat als een goedkope alternatief geldt voor MDF. Spaanplaat wordt gemaakt uit zaagsel en kleine stukken hout. Dit is hout van slechte kwaliteit en een badmeubel gemaakt van spaanplaat behoort tot het lager segment. De meeste onderkasten worden ook gelakt waardoor de levensduur van de meubels wordt verlengd. 


Als u fan bent van een houten look dan kunt u kiezen voor een eikenhouten meubel.  Eikenhout is een heel bekend type hout en in het algemeen is het zeer sterk en hard. Ondanks de sterkte, is het hout relatief makkelijk te bewerken waardoor het erg geschikt is voor meubels.

Tegenwoordig is er ook veel keuze in verschillende wastafels. De materiaal van een wastafel is erg belangrijk, aangezien het invloed heeft in de looks, onderhoud en prijs. Hieronder zullen wij de drie meest voorkomende materialen bespreken.

Keramiek

Voor een mooie moderne badmeubel kunt u kiezen voor een keramische wastafel. Keramiek brengt veel voordelen met zich mee. Een keramische wastafel is uitermate sterk en bovendien krasvast. Dit betekent dat keramiek wel tegen een stootje kan. Daarnaast hoeft u keramische wastafels vrijwel niet te onderhouden en kan het goed tegen zeep, zuur en andere chemische middelen. De duurzame wastafel blijft door de glazuurlaag lang mooi en als u kiest voor keramiek dan kunt u voor een lange periode genieten van een prachtige wastafel zonder dat deze aftakeld.

Mineraal marmer

Een alternatief voor keramiek is mineraal marmer. Mineraal marmer is een materiaal op basis van marmerpoeder vermengd met een hars van polyester, bedekt met een gelcaoting en uit 1 stuk gegoten. Badkamerplanet heeft meerdere minerale wastafels beschikbaar. Een mineraal marmere bak geeft uw badkamer een luxe en moderne uitstraling omdat deze wastafels erg strak zijn afgewerkt. Bovendien is mineraal marmer heel duurzaam, onderhoudsvrij en bijzonder sterk zodat het voor een hele lange periode meegaat.

Natuursteen

Gaat uw voorkeur uit naar een traditionele look, dan kunt u natuurlijk kiezen voor een natuurstenen wasbak ook wel bluestone genoemd. Natuursteen geeft uw badkamer een klassieke uitstraling en past perfect bij een houten structuur meubel. Onze bluestone is gemaakt van Chinees hardsteen, dit is luxe materiaal wat zorgt voor een sterke, duurzame en one of a kind natuursteen. Het is een natuurproduct waarbij elke natuursteen uniek is door de structuur van het materiaal.

Helaas zitten er ook nadelen aan natuursteen, zoals:

- Natuursteen kan niet tegen chemische producten
- Natuursteen is niet krasbestendig
- Natuursteen bevat onregelmatigheden en onvolmaaktheden