Wastafel

Op zoek naar een wastafel? Dan bent u bij Badkamerplanet aan het juiste adres. Onze wastafels zijn van uitstekende kwaliteit voor betaalbare prijzen! Kijk gerust eens rond op onze webshop en ontdek de mogelijkheden. 

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 31-60 van 118

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Waarom Badkamerplanet?

  • Gratis verzending bij besteding van € 150,-
  • Scherpe prijzen directe inkoop bij fabriek
  • Bedenktijd van 30 dagen
  • Minimaal 2 jaar garantie
  • Deskundig advies
  • SHOWROOM 1500 M2

    Vandaag zijn we open tot 18:00
  • UITSTEKEND 9.7 van 10


    1035 betrouwbare
    Trustpilot beoordelingen.

Wastafels

Uw badkamer is niet compleet zonder een wastafel. Bijna alles wat met persoonlijke hygiëne heeft te maken, doet u bij uw wastafel. Denk bijvoorbeeld aan scheren, make-up, tandenpoetsen en je gezicht wassen. 

Het is dus belangrijk om voor een juiste wastafel te kiezen die perfect aansluit op uw badkamer. Op badkamerplanet hebben wij een groot assortiment aan verschillende wastafels. U kunt bij ons terecht voor verschillende wastafels die passen in elk badkamer. Wij hebben bijvoorbeeld wastafels gemaakt van keramiek en natuursteen. Kijk rustig rond op de webshop of kom langs in de showroom.

Verschil tussen wastafel en waskom?

Het verschil tussen een wastafel en een waskom is vrij simpel uit te leggen. Een waskom plaats je op een badkamermeubel. Een waskom geeft uw badkamer een traditionele uitstraling. Ertegenover hebben wij een wastafel. Een wastafel hangt aan de muur en kan eventueel ook zonder een meubel geplaatst worden. Dit heet een hangende wastafel. 

Een wastafel is zeer geschikt voor mensen met een kleinere badkamer. U bespaart namelijk flink wat ruimte met het kiezen van een wastafel. 

Groot assortiment wastafels

wastafel gemaakt van solid surface

Badkamerplanet is de plek om uw wastafel te kopen. Wij hebben namelijk gigantisch veel opties waardoor u altijd bij ons terecht kunt. Heeft u een kleinere badkamer en werkt u met een kleine budget dan hebben wij voldoende wastafels die aan u wensen voldoet. 

Hetzelfde geldt voor mensen met een grote badkamer en een groot budget. Hiervoor hebben wij meerdere luxe wastafels in ons assortiment die aansluit bij uw wensen. 

Wastafel kiezen?

Het kiezen van een wastafel is een van de belangrijkste keuzes die u maakt als u een nieuwe badkamer koopt. Bij het kiezen van een wastafel moet u op bepaalde dingen letten, het is goed om u van te voren in te lezen zodat u kunt sparren met de verkoper. Hieronder vindt u enkele tips:

Het allereerst wat u moet doen bij het uitkiezen van een wastafel is het bepalen van de stijl. Welke impressie of stijl moet uw badkamer uitstralen? U kunt bijvoorbeeld gaan voor een moderne strakke stijl of een traditionele stijl. Als u dit heeft bepaald dan is uw keuze al flink gekrompen. 

Ten tweede is het ook belangrijk om te kijken naar uw gezinssamenstelling. Heeft u maar 1 badkamer en moeten uw kinderen in de ochtend allemaal rond dezelfde tijd gebruik maken van de badkamer, dan is het handig om te kiezen voor een dubbele wastafel. Hierdoor kunnen meerdere mensen tegelijk gebruik maken van de wastafel waardoor meerdere mensen hun tanden kunnen poetsen. 

Is een dubbele wasbak teveel van het goede? Dan kunt u natuurlijk ook kiezen voor een extra brede wastafel van 100 of 120 centimeter. 

Ten slotte moet u kijken naar de benodigde opbergruimte. Bent u iemand die veel ruimte nodig heeft om alles op te bergen dan is het slim om een gehele wastafelmeubel te kopen of een badkamermeubel met een waskom. Of bent u iemand die minimalistisch is en amper ruimte nodig heeft dan kunt u kiezen om voor een losse hangende wastafel te gaan. 

Verschillende soorten wastafels

Als we over wastafels praten dan kunnen we deze onderverdelen in 4 verschillende types, namelijk:

- Normale wastafel ook wel de standaard wastafel genoemd
- Dubbele wastafel (met een dubbele wasbak)
- Inbouw wastafel
- Opbouw wastafel

Bij een inbouw wastafel wordt de wastafel verzinkt in een blad. Uw wastafel wordt in principe in de blad of meubel gebouwd. Dit zorgt voor een gladde oppervlakte.

Een opbouw wastafel is het tegenovergestelde van een inbouw wastafel. Nu wordt de wastafel op de blad of badmeubel gebouwd.

Wastafels en materiaal

Wastafels zijn gemaakt van verschillende materialen. Elk materiaal heeft zo zijn voor- en nadelen. Wij raden u aan om u van te voren te verdiepen in het materiaal dat u aanschaft. Sommige materialen eisen namelijk meer aandacht en onderhoud dan andere materiaal.  U kunt van een koude kermis thuiskomen als u uw wastafel niet voldoende onderhoudt. 

Badkamerplanet heeft wastafels in vrijwel alle beschikbare materiaal. De meest populaire wastafels zijn: 

- Natuursteen wastafel
- Solid surface wastafel
- Kunstmarmer wastafel
- Keramische wastafel

Keramiek is een van de meest populaire materialen in de sanitairwereld. Dat is niet onlogisch want dit materiaal is krasbestendig, bestand tegen chemische middelen en erg makkelijk schoon te vegen. 

Solid Surface is een vrij prijzig materiaal omdat het een geavanceerde samenstelling heeft. Solid Surface heeft geen toplaag nodig omdat het van zichzelf bestendig genoeg is. Solid Surface is een veel gebruikte materiaal voor wastafels. Het is erg makkelijk schoon te maken en u kunt kleine beschadigingen simpel wegschuren met een schuurpapiertje.

Wastafels in de showroom

Heeft u een mooie wastafel gezien op de webshop maar slaat de twijfel toe? Dan nodigen wij u uit om eens langs te komen in de showroom. Alle wastafels die op badkamerplanet.nl staan, kunt u ook vinden in onze showroom. U kunt uw wastafel bekijken en “beleven” zodat u een beter beeld krijgt voordat u uw aankoop doet.

Ook hebben wij meerdere productexperts in onze showroom lopen. Zij kunnen u voorzien van waardevolle informatie en advies waardoor u geen foute beslissing maakt.