Douchedeur

Op zoek naar een douchedeur? Dan bent u bij Badkamerplanet aan het juiste adres. Onze douchecabines zijn van uitstekende kwaliteit voor betaalbare prijzen! Kijk gerust eens rond op onze webshop en ontdek de mogelijkheden. 

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 31-60 van 292

Van hoog naar laag sorteren

Waarom Badkamerplanet?

  • Gratis verzending bij besteding van € 150,-
  • Scherpe prijzen directe inkoop bij fabriek
  • Bedenktijd van 30 dagen
  • Minimaal 2 jaar garantie
  • Deskundig advies
  • SHOWROOM 1500 M2

    Vandaag zijn we open tot 18:00
  • UITSTEKEND 9.7 van 10


    1035 betrouwbare
    Trustpilot beoordelingen.

Douchedeuren

Een douchedeur is simpel een deur die ervoor zorgt dat u de douchegedeelte in uw badkamer kan betreden. Een douchedeur zorgt eigenlijk voor de indeling van uw badkamer, omdat het de douchegedeelte afschermt van de rest van de badkamer, ook zorgt het ervoor dat deze ruimte waterdicht blijft, zodat u tijdens het douchen niet de hele badkamer vol laat lopen met water.

Vaak worden douchedeuren geplaatst tussen een nis, dat is een open ruimte tussen twee wanden. De deur wordt dan vast gemonteerd tussen de wanden zodat deze stevig blijft staan.

Douchedeuren zijn belangrijk en dragen bij aan de algehele uitstraling van uw badkamer. Een luxe douchedeur kan voor de finishing touch zorgen in uw badkamer. Op badkamerplanet.nl hebben wij douchedeuren in alle gangbare maten en varianten zoals een draaideur en een pendeldeur.

Breed aanbod aan douchedeuren

Badkamerplanet.nl heeft een breed aanbod aan verschillende douchedeuren. Er zijn eigenlijk drie dingen waar men op moet letten bij het kiezen van een geschikte douchedeur.  Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de zichtbaarheid van het glas. U kunt kiezen uit een volledig doorzichtige douchedeur of een ietwat matte variant.

Naast het type glas, moet u natuurlijk kijken naar de juiste maat. Niet elke badkamer is identiek aan elkaar, voordat u een keuze maakt, is het verstandig om uw badkamer op te meten zodat u met de juiste afmetingen de bijpassende douchedeur kan kopen.

De meest gangbare maten voor douchedeuren zijn:

- Douchedeur 60 cm
- Douchedeur 70 cm
- Douchedeur 80 cm
- Douchedeur 90 cm

Douchedeuren hebben vaak een stelmaat. Deze douchedeuren kunnen versteld worden met een speling van een paar centimeter. Als u weet wat voor maat douchedeur u wilt en u heeft een keuze gemaakt tussen een matte of doorzichtige douchedeur. Dan bent u klaar om de laatste stap te nemen in uw keuze, namelijk de type deur die u wilt. Douchedeuren hebben drie verschillende deuren: de draaideur, schuifdeur en de vouwdeur.

Douchedeur draaideur

Een douchedeur met draaideur is een deur die naar buiten opent. Een draaideur variant is erg geschikt voor ruimere badkamer, aangezien de deur een grote uitzwenk heeft.  De draai douchedeur wordt geleverd met een muurprofiel en een sluitprofiel. Om dit te bevestigen, wordt het muurprofiel aan de douche gezet. Daarna wordt de deur hierin opgehangen. 

Douchedeur schuifdeur

Een alternatief op de draaideur is een douchedeur met een schuifdeur. De schuifsysteem zorgt ervoor dat de deur niet uitzwenkt waardoor je veel ruimte bespaart. Deze douchedeur is dan ook uitermate geschikt voor een kleinere badkamer. Tegenwoordig bestaan er ook douchedeuren met een rolsysteem. Met dit systeem rolt de deur over een stand in plaats van schuiven. Het grootste voordeel is dat dit systeem minder profielen gebruikt. 

Douchedeur vouwdeur

Als uw nis erg klein is dan is een draaideur of een schuifdeur geen optie. In dat geval hebben is er een vouwdeur.  Met een vouwdeur kan je de deur in meerdere delen opvouwen en tegen de muur aanschuiven. Dit zorgt voor een soepele ingang en doorloop.

Veiligheidsglas

Een douchedeur bestaat uit voornamelijk glas, maar dit is niet zomaar glas. Douchedeuren net zoals douchewanden worden gemaakt van een speciaal soort veiligheidsglasHet verschil zit hem vooral in de dikte van het glas. De douchedeuren van badkamerplanet zijn tussen de 6 – 10 mm dik, door deze dikte is dit glas erg robuust en erg moeilijk te breken.

Mocht het toch voorkomen dat het glas om wat voor reden fan ook breekt, dan hoeft u vooralsnog geen zorgen te maken. Het glas is voorzien van een speciale veiligheidsmaatregel waardoor het glas in kleine mini stukken breekt en niet in grote scherven. Dit zorgt ervoor dat u minder snel verwondingen aan het glas overhoudt.

Douchedeuren bekijken in onze showroom

Een keuze maken gebaseerd op een afbeelding is natuurlijk moeilijk. Pas als u een visueel beeld heeft gezien dan weet u waar u mee te maken heeft. Het is dan ook niet meer dan logisch dat veel van onze klanten eerst een bezoek brengen aan onze showroom voordat ze een keuze maken en een aankoop verrichten.

Onze showroom heeft alle douchedeuren die u op de webshop ziet, en u kunt deze dan op u gemak eens bekijken. Daarnaast hebben wij product experts in onze showroom lopen die u kunnen helpen met het kiezen van de juiste douchedeur.

Veelgestelde vragen douchedeuren

Hieronder vindt u een lijst met veel gestelde vragen over douchedeuren.

Een douchedeur met profiel of zonder profiel?

Een douchedeur is verkrijgbaar in twee varianten: douchedeur met profiel en een douchedeur zonder profiel. Een douchedeur zonder profiel heeft een strakkere uitstraling maar geen verstelbaarheid. Een douchedeur met profiel wordt geleverd met een profiel waardoor de douchedeur verstelbaar is.

Wat is de verstelbaarheid van een douchedeur?

Een douchedeur met profiel kunt u verstellen. De verstelbaarheid van een douchedeur is handig omdat een muur waar u de douchedeur tussen plaatst scheef kan zijn. Dankzij de verstelbaarheid kunt u een afwijking makkelijk opvangen. De verstelbaarheid van een douchedeur verschilt per model, lees dus goed wat de verstelbaarheid is van een douchedeur om te voorkomen dat u een verkeerde maat koopt.

Welke type douchedeur zijn er?

De meest voorkomende douchedeuren zijn een scharnierdeur en een schuifdeur. Een scharnierdeur ook wel draaideur genoemd, is een standaard douchedeur met scharnieren. Een schuifdeur is een ruimtebesparende model omdat de deur niet uitzwenkt.

Wat is een anti-kalk nano coating?

Veel moderne douchewanden zijn voorzien van een anti-kalk nano coating. Deze coating zorgt ervoor dat de poriën in het glas volledig worden gevuld. Het glas wordt gladder waardoor er geen vuil, zeepresten en water in het glas kan hechten. Hierdoor blijft de kwaliteit van het glas langdurig intact zodat u lang van uw douchewand kan blijven genieten.