Hoe kies je het juiste toilet?

Hoe kies je het juiste toilet?
Juli 06, 2022   |   Door: Inge Berg

Bij het kiezen van de juiste toilet moet u met een aantal dingen rekening houden. Als u een verkeerde beslissing neemt tijdens deze zoektocht dan kunt u niet genieten van uw toilet. Met behulp van onze blog, leert u alles wat u moet weten zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw toilet. Wij leggen alle details uit, lees snel verder.

Standaard of compact?

Allereerst is het belangrijk om te weten hoe groot uw toiletruimte daadwerkelijk is. De standaarddiepte van een toilet is 55 centimeter. Voor de meeste toiletruimtes en badkamers past dit perfect. Het kan zijn dat u een relatief kleine badkamer of toiletruimte heeft, dan raden wij een compacte variant aan. De verkorte toiletten zijn ongeveer 49 cm, dat scheelt dus 6 cm aan ruimte.

Staand of hangend

Een staand toilet is een ouderwetse model van een toilet. Tegenwoordig kiezen mensen vaker voor een hangend model, ook wel wandcloset genoemd. Er zijn wel uitzonderingen. Een staand toilet is namelijk ideaal als u geen ruimte heeft voor een inbouwreservoir. De afvoer van een staand toilet gaat via de vloer omdat het een staande toilet is.

Hangende witte toilet in een witte badkamer

Een hangend toilet heeft vele voordelen ten opzichte van een staande model. Een hangend toilet heeft een zeer strakke uitstraling en is makkelijk te onderhouden. Vooral het schoonmaken rond een toiletpot is niet eenvoudig bij een staand model. De vloer onder de toilet bij een hangend model is simpel en snel schoon te maken.

Diepspoel

Bij het kiezen van een toilet kunt u kiezen tussen een diepspoel of een vlakspoel toilet. Alle toiletten op onze webshop hebben een diepspoel. Een diepspoel betekent dat uw boodschap direct in het water valt. Zo blijft er niks achter zoals restsporen of stank. Een vlakspoel toilet is voorzien van een plateau waar uw boodschap eerst op valt, pas bij het doorspoelen, spoelt u het weg. Het voordeel hiervan is dat u uw ontlasting makkelijker kunt inspecteren voor medische doeleinden.

Toiletzittingen met soft-close technologie

Een toiletpot is ook voorzien van een toiletzitting. Toiletzittingen zijn er in verschillende vormen en stijlen. Bij Badkamerplanet zijn de toiletzittingen voorzien van een moderne soft close technologie.

Wit hangend toilet tegen een lichtbruine tegeltjeswand
Dit systeem zorgt ervoor dat de toiletzitting nooit hard op de pot neerklapt. Bij het zakken wordt het automatisch afgeremd zodat er geen beschadigingen kunnen ontstaan. Ook is de zitting eenvoudig van de toiletpot los te maken door de zitting en deksel helemaal omhoog te doen en met beetje kracht los te trekken zodat u de toiletpot makkelijk schoon kunt houden of een zitting met quick-release systeem. Dit houdt in dat u een knop indrukt bij de zitting om zo de zitting eenvoudig los te halen.

Het juiste bedieningspaneel

Ten slotte moet u kijken naar het bedieningspaneel. Dit is afhankelijk van uw inbouwreservoir. De meest bekende inbouw reservoir is Geberit. Houdt er wel rekening mee dat andere merken waarschijnlijk niet passen op een Geberit inbouw reservoir.

Witte wc, hangend tegen een blauwe muur

Wij raden het dan ook aan om alles van 1 merk aan te schaffen. Koopt u een Geberit inbouw reservoir, schaf dan ook een Geberit bedieningspaneel aan. Zo voorkomt u problemen, en weet u zeker dat alles past. De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende designs, kleuren en materialen. U kunt het juiste bedieningspaneel aanschaffen zodat het perfect aansluit bij uw toiletruimte of badkamerstijl.

Reageer op dit artikel