Blog

 1. Augustus 15, 2023   |   Door: Inge Berg

  Gloednieuw in ons assortiment, de geribbelde kraan. Er zijn veel verschillende soorten kranen, zo is er de:

  Allemaal verschillende soorten kranen in verschillende uitvoeringen, met verschillende functies en verschillende designs. Het design van een kraan kan een grote impact hebben op de uitstraling van uw keuken, badkamer of toiletruimte. Bij iedere stijl past weer een andere kraan goed, het is voor u dan ook belangrijk om goed na

 2. Juli 11, 2023   |   Door: Inge Berg

  De stelmaat (ook wel stelbereik) van een douchecabine, douchedeur of douchewand, geeft aan wat de werkelijke afmeting is. Een stelmaat van een douchewand bestaat uit twee getallen, de minimale en de maximale maat. Een douchecabine van 90x90 kan bijvoorbeeld een stelmaat hebben van 87-89 of 89-91. U kunt deze douchecabine verstellen van 87 cm tot en met 89 cm.

  Stelmaat bepalen bij een douchebak

  Een douchecabine die op een douchebak

 3. September 02, 2022   |   Door: Inge Berg

  Na het aanschaffen van een radiator heeft u ook een radiatorkraan nodig om er gebruik van te maken. Een radiatorkraan bestaat uit verschillende modellen en niet elke radiatorkraan past bij een radiator.

  In deze blog bespreken we welke radiatoren beschikbaar zijn op badkamerplanet.nl en vervolgens leggen we uit welke radiatorkraan u nodig heeft om de set compleet te maken.

  Wat is een radiatorkraan?

  Een radiatorkraan regelt de aanvoer van het opgewarmde water van de centrale verwarming naar de radiator. Deze regelt automatisch de doorstroming van een radiator met behulp van een thermostaat.

  Verschillende soorten designradiatoren

  Over het algemeen zijn er twee verschillende soorten radiatoren. U kunt kiezen tussen een horizontale radiator of een verticale radiator. Het type radiator heeft ook invloed op de keuze van de radiatorkraan.

 4. Juli 06, 2022   |   Door: Inge Berg

  Bij het kiezen van de juiste toilet moet u met een aantal dingen rekening houden. Als u een verkeerde beslissing neemt tijdens deze zoektocht dan kunt u niet genieten van uw toilet. Met behulp van onze blog, leert u alles wat u moet weten zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw toilet. Wij leggen alle details uit, lees snel verder.

  Standaard of compact?

  Allereerst is het belangrijk om te weten hoe groot uw toiletruimte daadwerkelijk is. De standaarddiepte van een toilet is 55 centimeter. Voor de meeste toiletruimtes en badkamers past dit perfect. Het kan zijn dat u een relatief kleine badkamer of toiletruimte heeft, dan raden wij een compacte variant aan. De verkorte toiletten zijn ongeveer 49 cm, dat scheelt dus 6 cm aan ruimte.

  Staand of hangend

  Een staand toilet is een ouderwetse

 5. Juni 08, 2022   |   Door: Inge Berg

  Een aantal jaar geleden begon er een nieuwe trend in de badkamers. Het gebruik van de kleur mat zwart. In 2022 zien we dat deze trend alsmaar groter wordt, u kunt uw badkamer helemaal voorzien van mat zwarte producten. Denk bijvoorbeeld aan accessoires, kranen, badmeubels, muren, tegels en toiletten. Het gebruik van donkere tinten geeft een strak industrieel uiterlijk.

  Waarom is mat zwart populair geworden?

  De meeste mensen associëren een badkamer met een witte kleur. De populariteit van de kleur mat zwart begon overigens niet in de badkamer. Mensen kozen voor mat zwart in de woonkamer en keuken, dit is vervolgens overgewaaid naar de badkamer. Gelukkig maar, want met mat zwart in de badkamer kunt u een zeer fraaie, stoere en industriële badkamer creëren.

  Black Onyx serie Douchecabine

  Wij verwachten dat de mat zwarte trend nog verder zal groeien, en daarom hebben wij besloten om een speciale mat zwarte douche serie te lanceren, de

 6. Mei 05, 2022   |   Door: Inge Berg

  Het kiezen van een douche is een van de belangrijkste keuzes die u moet maken voor uw badkamer. Het is een ontspanningsmoment voor vele, en u en uw huisgenoten gebruiken de douche dagelijks.

  Daarnaast bepaald de douche voor een groot gedeelte de uitstraling van uw badkamer. Tegenwoordig is er ontzettend veel keuze, u kunt namelijk kiezen uit een douchewand, douchedeur of douchecabine in verschillende modellen. In deze blog leggen wij u uit waarom u voor een douchecabine moet kiezen. Er zijn namelijk vele voordelen verbonden aan de keuze voor een douchecabine. Wij zetten alles op een rijtje voor u.

  1. Een douchecabine houdt spatwater tegen

  Spatwater is erg vervelend, niemand heeft zin om de badkamervloer grondig te drogen na een ontspannende douche. Met een douchecabine

 7. Maart 31, 2022   |   Door: Inge Berg

  Solid Surface is een materiaal dat niet heel bekend is bij de algemene publiek. We krijgen vaak vragen over wat Solid Surface precies is. Bent u hier ook benieuwd naar? In deze blog behandelen we alle ins & outs van Solid Surface.

  Wat is Solid Surface?

  Solid Surface is een materiaal dat veel wordt gebruikt in de sanitairwereld. Solid Surface is een samengesteld product, het is een mengsel van hars met aluminiumtrihydraat (ATH, natuurlijke minerale poeders afgeleid van bauxiet) en kleurdragers.

  Het is een zeer duurzaam materiaal en bovendien erg hygiënisch. Dit komt omdat Solid Surface van nature geen naden heeft. Hierdoor kan er geen vuil, zeepresten of andere viezigheid hechten aan het materiaal. Dat is ook de reden waarom Solid Surface makkelijk schoon te houden is en onderhoudsarm is. Bovendien is Solid Surface mooi af te werken, hierdoor krijg je strakke ontwerpen zonder oneffenheden. Perfect voor in de badkamer of toiletruimte.

 8. Maart 01, 2022   |   Door: Inge Berg

  Met het samenstellen van een badkamer moet u uiteindelijk ook een wastafel kiezen. Een wastafel kiezen is geen simpele klus, omdat u met veel dingen rekening moet houden. Het is namelijk zo dat een wastafelkeuze afhangt van uw gezinssamenstelling, persoonlijke smaak, badkamerstijl en natuurlijk ook uw budget. In deze blog gaan we alle punten langs zodat u zeker weet dat u de juiste wastafel keuze maakt.

  Vrij hangend of in combinatie met een onderkast

  Bij het aanschaffen van een wastafel kunt u kiezen tussen twee verschillende opstellingen. Sommige modellen kunt u vrij aan de muur ophangen maar de meeste wastafels moet u combineren met een onderkast.

  Een vrij hangende wastafel is een wastafel die u hangend aan de wand monteert. Het geeft een zwevende illusie waardoor de badkamer er ruimer uitziet. De tweede

 9. Februari 04, 2022   |   Door: Inge Berg

  Een bidet toilet komt in een Nederlandse huishouden nog niet zoveel voor. Als je kijkt naar andere landen in het Midden-Oosten, Azië of Zuid-Europa is dat wel anders. In feite heeft 97% van de Italiaanse huishoudens een toilet met bidet. Gelukkig zien we de laatste jaren een grote switch in Nederland, steeds meer huishouden kiezen voor een toilet met bidet. Ook dit jaar zien we dat de populariteit alsmaar stijgt. Een toilet met bidet is een uitstekende keuze, ze zijn praktisch en hebben voordelen voor ons gezondheid en portemonnee. In deze blog gaan we deze voordelen aankaarten en uitleggen waarom jij ook voor een toilet met bidet moet kiezen.

  Dichte, witte toilet met ingebouwde bidet

  Veel mensen denken dat een bidet zeer onaangenaam

 10. Januari 12, 2022   |   Door: Inge Berg

  Een fonteinkraan wordt ook wel een toiletkraan genoemd. Het is onmisbaar voor in uw toiletruimte. Maar het kiezen van een fonteinkraan is niet altijd een gemakkelijke keuze. In deze blogpost gaan we alle ins en outs bespreken van een fonteinkraan. Zo behandelen we onder andere: het type greep voor het gebruik en de afwerking van de kraan.

  Verschillende soorten grepen

  Allereerst is het belangrijk om te weten dat er alleen koud water uit een toiletkraan komt. Dit betekent dat de bediening van de greep maar 1 kant op kan.

  Vroeger waren toiletkranen voorzien van een draaikop. Dit ziet er traditioneel en ouderwets uit. Tegenwoordig zien de toiletkranen er een stuk moderner uit en zijn ze voorzien van een strakke greep. De greep zit meestal bovenop de kraan, waardoor de bediening van de fonteinkraan erg eenvoudig is.

  Bepaalde fonteinkraan modellen zijn ook te verkrijgen met een draaibare bediening. De draaibare bediening zit aan het uiterste van

Pagina