De stijgende populariteit van een bidet toilet

De stijgende populariteit van een bidet toilet
Februari 04, 2022   |   Door: Inge Berg

Een bidet toilet komt in een Nederlandse huishouden nog niet zoveel voor. Als je kijkt naar andere landen in het Midden-Oosten, Azië of Zuid-Europa is dat wel anders. In feite heeft 97% van de Italiaanse huishoudens een toilet met bidet. Gelukkig zien we de laatste jaren een grote switch in Nederland, steeds meer huishouden kiezen voor een toilet met bidet. Ook dit jaar zien we dat de populariteit alsmaar stijgt. Een toilet met bidet is een uitstekende keuze, ze zijn praktisch en hebben voordelen voor ons gezondheid en portemonnee. In deze blog gaan we deze voordelen aankaarten en uitleggen waarom jij ook voor een toilet met bidet moet kiezen.

Dichte, witte toilet met ingebouwde bidet

Veel mensen denken dat een bidet zeer onaangenaam is. Het geeft ze een invasief gevoel en daardoor willen ze het geen kans geven. Maar hoe weet u of iets niet fijn aanvoelt, terwijl u nog nooit een bidet heeft gebruikt? De meeste mensen die een bidet hebben gebruikt, zullen u het tegendeel vertellen. Ze vinden het een fijn ervaring en willen niet meer terug naar de oude manier.

Toilet met bidet is schoner

Een van de grootste voordelen van het gebruiken van een toilet met bidet is dat het een stuk schoner is dan het alternatief met toiletpapier. Hoewel toiletpapier de huid uitdroogt na gebruik van het toilet, blijft er toch wat residu achter op de huid. Een bidet spoelt alle resten weg, waardoor u zich schoon en verfrist voelt. Toiletpapier haalt niet alles weg terwijl een bidet dat wel doet.

Bidets zijn veel milieuvriendelijker

Een toilet met een bidet is veel duurzamer dan een toilet zonder bidet. De hoeveelheid toiletpapier die uw huishouden gebruikt zal veel minder zijn, en dit is natuurlijk heel gunstig voor het milieu. Als je alle energiekosten op elkaar telt van toiletpapier en aspecten zoals: transport, verpakking en productie meeneemt. Dan zul je verstelt staan van het resultaat. Een bidet gebruikt alleen water.

Open, witte toilet met ingebouwde bidet

Ook is het bleekproces dat wordt gebruikt om toiletpapier te produceren zeer schadelijk voor de planeet en de mensen. Bleekmiddel produceert een bijproduct genaamd dioxine, een stof die verband houdt met kanker die zowel bij mensen als bij dieren voorkomt. De keuze voor een bidet is verreweg een milieuvriendelijkere keuze.

Besparen in uw portemonnee

Als u iemand bent die niet geeft om het milieu, dan willen wij u graag overtuigen op een andere manier. Want een toilet met bidet is namelijk ook voordeliger voor uw portemonnee. Een toilet met bidet gaat jarenlang mee, dat betekent dat u jarenlang geen toiletpapier meer hoeft aan te schaffen. Reken zelf maar uit hoeveel toiletpapier per jaar kost, dan komt u tot de conclusie dat een toilet met bidet de investering snel terugverdiend.

Een bidet zorgt voor een betere huidverzorging

Toiletpapier kan ruw aanvoelen op uw huid. Vooral als u last heeft van een droge huid of huidirritaties dan wilt u het eigenlijk niet verergeren. Met een bidet heeft u daar geen last van, het enige wat uw huid aanraakt is natuurlijk water. Water staat bekend om irritaties en droge huid te verhelpen.

Geen last van verstoppingen

De nummer 1 oorzaak van toilet verstoppingen is toiletpapier. Papier dat zich ophoopt in uw afvoerbuizen en zodoende een verstopping veroorzaakt. Met een toilet met bidet heeft u daar geen toilet van, want u gebruikt helemaal geen toiletpapier! Zo hoeft u nooit een loodgieter te bellen, wat weer kosten bespaard.

Toilet met bidet bij Badkamerplanet

Een toilet met bidet bestelt u eenvoudig op onze webshop. Wij hebben een zeer fraai model met uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Het is ook mogelijk om een complete toiletset te bestellen met een toilet met bidet. Hieronder de mogelijkheden:

Reageer op dit artikel