Materialengids Solid Surface

Materialengids Solid Surface
Maart 31, 2022   |   Door: Inge Berg

Solid Surface is een materiaal dat niet heel bekend is bij de algemene publiek. We krijgen vaak vragen over wat Solid Surface precies is. Bent u hier ook benieuwd naar? In deze blog behandelen we alle ins & outs van Solid Surface.

Wat is Solid Surface?

Solid Surface is een materiaal dat veel wordt gebruikt in de sanitairwereld. Solid Surface is een samengesteld product, het is een mengsel van hars met aluminiumtrihydraat (ATH, natuurlijke minerale poeders afgeleid van bauxiet) en kleurdragers.

Het is een zeer duurzaam materiaal en bovendien erg hygiënisch. Dit komt omdat Solid Surface van nature geen naden heeft. Hierdoor kan er geen vuil, zeepresten of andere viezigheid hechten aan het materiaal. Dat is ook de reden waarom Solid Surface makkelijk schoon te houden is en onderhoudsarm is. Bovendien is Solid Surface mooi af te werken, hierdoor krijg je strakke ontwerpen zonder oneffenheden. Perfect voor in de badkamer of toiletruimte.

Solid Surface wordt gebruikt om vele producten te maken. Hieronder zullen we enkele voorbeelden behandelen.


Solid Surface wastafel

Een Solid Surface wastafel is een luxe wastafel met een moderne uitstraling. Deze wastafels zijn zeer strak afgewerkt en leverbaar in verschillende afmetingen.

Solid surface wastafel met twee kranen

U kunt een Solid Surface wastafel combineren met verschillende onderkasten. Afhankelijk van de stijl van uw badkamer kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een donkere onderkast. Zo creëert u een mooi contrast tussen wit en donker.


Solid Surface fontein

Naast wastafels zijn er ook fonteintjes gemaakt van Solid Surface. Fonteintjes vindt u in een toiletruimte. Een Solid Surface fontein is beschikbaar in verschillende modellen en soorten. Een standaard fontein heeft vaak een rechthoekige vorm. Maar er zijn ook alternatieve fonteinen met een vorm zoals een  Solid Surface fontein Corner. Dit is een ruimtebesparende fontein die u kunt plaatsen in een hoek van een toiletruimte. Ideaal voor mensen met een relatief kleine toiletruimte.

Als kers op de taart hebben wij een Solid Surface waskom met planchet. Dit is een alternatief voor een fontein. Een planchet gecombineerd met een mini waskom.

Solid Surface onderhouden

Alles in de badkamer moet u regelmatig onderhouden om zo het langst van de producten te blijven genieten. Dat is bij Solid Surface producten niet anders, hoewel een Solid surface product van zichzelf al hygiënisch is, raden wij het toch aan om het regelmatig schoon te maken.  Dit kunt u doen om uw Solid Surface producten zo goed mogelijk te onderhouden:

  • Veeg het regelmatig af om stof en kalkresten te verwijderen
  • Gebruik voor een dagelijkse schoonmaakbeurt alleen een zachte microvezeldoek en een milde reiniger zoals groene zeep.
  • Leg geen stijltang of föhn op uw Solid Surface product.

Solid Surface grondig reinigen

Heeft u last van krassen of een verkleuring? Dan is dit simpel op te lossen met Solid Surface. U kunt het weg schuren door de speciaal meegeleverde schuurspons. Bij vlekken is het belangrijk dat u snel handelt. Afhankelijk van de vlek kan het diep in Solid Surface intrekken. Als u op tijd het vloeistof weg haalt met een doekje en vervolgens afspoelt met water dan is er niks aan de hand.

 

Reageer op dit artikel