Wastafelkraan koopgids

Wastafelkraan koopgids
December 14, 2021   |   Door: Inge Berg

Het kiezen van de juiste kraan is een van de vele dingen die je voor je kiezen krijgt, bij het samenstellen van jouw nieuwe badkamer. Het klinkt als een simpele klus maar zonder kennis kan het nogal een lastig karwei zijn. In deze blog gaan we alle ins-en outs bespreken van de wastafelkraan. Lees snel verder.

Hoge wastafelkraan of lage wastafelkraan

Wastafelkranen zijn beschikbaar in verschillende hoogtes, het is belangrijk om vooraf te bepalen wat voor gebruikerstype u bent, aangezien dit impact heeft op uw keuze.
Met een hoge wastafelkraan kunt u bijvoorbeeld uw haren wassen, omdat u voldoende ruimte heeft om uw hoofd eronder te houden. Dit is niet het geval met een lage wastafelkraan. Denk dus na waarvoor u de kraan wilt gebruiken!

Daarnaast wordt een hoge wastafelkraan meestal gecombineerd met een waskom. Een waskom heeft namelijk een hoge rand waardoor het niet mogelijk is om het met een lage kraan te combineren. Idealiter heb je dus een hoge kraan nodig.

Bronzen inbouwkranen in showroom

Een lage wastafelkraan of een standaard wastafelkraan wordt dan weer gebruikt voor wastafels. De kraan zit dan iets strakker tegen de wastafel aan waardoor het mooier en strakker oogt.

Inbouw of opbouw wastafelkraan

U kunt ook kiezen voor een inbouw wastafelkraan of een opbouw wastafelkraan. Tegenwoordig zijn er veel mensen die kiezen voor een inbouw wastafelkraan en dat is zeker geen verrassing! Een inbouw wastafelkraan wordt ingebouwd in uw muur zodat deze nauwelijks zichtbaar is. Dit geeft een rustige en kalme uitstraling en past perfect in een wat modernere badkamer. Het grootste nadeel van een wastafelkraan is dat de installatiekosten hoger zijn. Een inbouw kraan installeren is geen doe het zelf klus en wij raden dan ook altijd aan om dit door een professionele aannemer te laten doen.

 

zwart, goud, chroom en bronzen ingebouwde wastafelkranen

Een inbouwkraan kan je combineren met een wastafel en een waskom. Denk er wel aan dat u een wastafel neemt zonder kraangaten.
Een opbouw wastafelkraan doet zeker niet onder voor een inbouw wastafelkraan. Een opbouw kraan heeft als voordeel dat het een stuk makkelijker is om te installeren. Ook bespaart u centen als u kiest voor een opbouw kraan. Wij hebben een heel ruim assortiment met verschillende wastafelkranen, lees hieronder verder voor alle opties.

Ruim assortiment aan wastafelkranen

zwart, goud, chroom, gun metal en bronzen ingebouwde wastafelkranen

Als u de keuze heeft gemaakt tussen een inbouw of opbouw wastafelkraan dan zijn er nog andere keuzes waar u uit kan kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de kleur en model/vorm. De kleur is dan ook een erg belangrijke keuze, wat de algehele uitstraling van de badkamer verder bepaalt. Wij raden dan ook aan om 1 kleurstijl te kiezen en hieraan vast te houden. Op Badkamerplanet kunt u kiezen uit deze kleuren:

Bekijk de kleuren en combineer het met bijvoorbeeld toilet accessoires. Het is belangrijk om de kleuren in uw badkamer universeel te houden. Daarom hebben wij ook volledige toiletaccessoire sets in dezelfde kleur als de wastafelkranen. Zo heeft u geen kleurverschil en klopt het plaatje! Bekijk hieronder de toiletaccessoire sets.

Reageer op dit artikel