Alles wat je wilt weten over een regendouche

Alles wat je wilt weten over een regendouche
November 05, 2021   |   Door: Inge Berg

Schaf een regendouche aan en je wilt nooit meer iets anders. Een regendouche is een luxe upgrade ten opzichte van een normale douchekraan met glijstang set. Een regendouche is voorzien van een groter oppervlak, dit betekent dat de douche aanvoelt als een zachte bui. Jouw hele lichaam wordt compleet overspoelt met water, dit zorgt voor een heerlijk gevoel. Binnen de categorie regendouches zijn er natuurlijke verschillende modellen verkrijgbaar. In deze blog gaan we alles wat jij moet weten van regendouches behandelen. Lees snel verder.

Wat zijn de voordelen van een regendouche?

Voordat je overtuigd bent om een regendouche aan te schaffen is het slim om eerst alle voordelen op een rijtje te hebben. In onze introductie hebben wij het al gehad over het comfort van regendouche. Jouw hele lichaam wordt compleet bedekt met water vanwege de grote douchekop. Alleen hiervoor zou je al een regendouche aanschaffen. Gelukkig is er nog meer goed nieuws:

Gouden opbouw regendouche

1. Sommige regendouches zijn voorzien van meerdere straalstanden. De straalstanden gaan meestal van een zachte straal naar een harde straal. Zo kan je de perfecte straal instellen voor jezelf.

2. Daarnaast zijn de meeste regendouches voorzien van een handdouche. Een handdouche is heel fijn om bijvoorbeeld jou haar uit te spoelen of een baby/peuter te wassen. Ook bij de handdouche heb je vaak verschillende straal standen. Ook bij het aanschaffen van een regendouche heb je de keuze in de doorsnede van de douchekop. Verschillende modellen hebben verschillende groottes. De meest voorkomende douchekop maat is 20 cm en 30 cm in diameter. Zo kan je een regendouche aanschaffen die perfect past in jouw badkamer.

3. Bovendien hebben regendouches enorme mogelijkheden in model, kleur en uitvoering. Zo kan je kiezen tussen inbouw en opbouw regendouches in verschillende kleuren. Bij een inbouw regendouche heb je ook keuze om de douchekop uit het plafond te laten komen of uit de wand door middel van de bevestiging van de douchekop aan het plafond of aan de wand te doen.

Inbouw regendouche of opbouw regendouche?

Zoals net beschreven, kan je kiezen tussen een inbouw en opbouw regendouche. Maar wat zijn nou de verschillen tussen deze twee regendouche modellen?

Een inbouw regendouche is een regendouche die in de muur wordt ingebouwd. Het bedieningspaneel van de douchekraan wordt in de muur gebouwd en al het leidingwerk zit er ook achter. Het enige wat zichtbaar is, zijn de knoppen voor de temperatuur en keuze van de standen bevestigd aan een afbouwdeel. De douchekop wordt vervolgens bevestigt met een muur of plafond arm. Vervolgens wordt de handdouche en de handdouchehouder op de wand gemonteerd.

Er zijn twee grote voordelen verbonden aan een inbouw regendouche. Ten eerste creëert het een egale uitstraling in de douche. Aangezien al het leidingwerk en de bediening in de muur zitten. Dit is rustgevend en niet storend voor het oog.

Bronzen inbouw regendouche in natuurstenen douchehok

Ten tweede is het mogelijk om de inbouw regendouche flink uit te breiden als je dit wenst. Je kan bijvoorbeeld een regendouche met ledverlichting installeren. En ook massage jets koppelen aan de douchekraan zodat het nemen van een douche nog comfortabeler en plezanter is.

Opbouw regendouche

Het grootste verschil tussen een inbouw en opbouw regendouche is dat een opbouw regendouche aan de muur wordt gevestigd in zijn geheel. Een opbouw regendouche heeft een glijstang met daaraan een handdouche en houder, grote regendouchekop, bevestigingsmateriaal en de douchekraan zelf. Dit alles is volledig zichtbaar.

Verschillende kleuren

Bij badkamerplanet.nl hebben wij een ruim assortiment aan verschillende regendouches. Zo kan je bij ons kiezen uit populaire en trendbewuste kleuren zoals mat zwart en gun metal. Hieronder een lijst met de beschikbare kleuren:

Mat zwarte, gouden, chroom en bronzen inbouw douches

- Regendouche Chroom
- Regendouche Geborsteld RVS
- Regendouche Mat Zwart
- Regendouche Geborsteld Goud
- Regendouche Geborsteld Brons
- Regendouche Geborsteld Gun Metal

Ook kan je bij ons kiezen tussen een inbouw en opbouw regendouche.

 

Bijpassende toilet accessoires

Een kleurrijke regendouche die perfect past in jouw badkamerstijl is een echte eyecatcher. Op badkamerplanet.nl hebben wij ook bij passende toilet accessoires in dezelfde kleuren als de regendouches. Zo complementeer je de look. Onze gekleurde producten zijn allen op dezelfde manier gekleurd zodat er geen tot weinig kleurverschil is. Ben je overtuigd? Kijk dan snel op onze webshop.

Reageer op dit artikel