Haal de nieuwe badkamer trend in huis met brons

Haal de nieuwe badkamer trend in huis met brons
Oktober 12, 2021   |   Door: Inge Berg

De sanitairmarkt is in constante verandering. Elk jaar komen er nieuwe trends en verlopen ze ook weer. In onze blog bespreken we vaak opkomende trends zodat de klant op de hoogte blijft. In deze blog gaan we het hebben over een industriële trend die de afgelopen tijd aan populariteit heeft gewonnen, namelijk brons.

Brons ziet er zeer fraai uit. Het heeft een moderne flair met een rustieke charme en ze zijn verkrijgbaar in verschillende sanitair producten. Brons brengt warmte en schoonheid in elke badkamer. In elke badkamerstijl kan je brons toevoegen, een aantal voorbeelden zijn: eigentijds, modern, vintage of traditioneel. De veelzijdigheid van brons maakt het een topkeuze voor veel ontwerpers.

Afwerking van brons

Door de stijgende populariteit van de kleur brons in de badkamer komen er steeds meer bronzen sanitair producten op de markt. Het is voor de klant dan ook belangrijk om te weten dat niet elk bronzen product gelijk staat aan elkaar. De kwaliteit van deze producten kan nogal verschillen en daarom is het goed om te weten waar je op moet letten.

badkamermeubel met bronzen inbouw kraan

De meeste bronzen producten worden gemaakt van het materiaal messing. De afwerking van de bronzen kleur bepaalt de kwaliteit van het product. Je wilt namelijk niet dat de bronzen kleur loslaat. Er zijn meerdere mogelijkheden, de meest voorkomende manieren zijn: PVD coating, poedercoating en gespoten brons.

De bronzen sanitair producten van Badkamerplanet worden via een PVD coating gekleurd. PVD is een nieuwe technologie, waarbij het materiaal krasbestendiger, sterker en duurzamer is.

De coating wordt aangebracht met een vloeibaar metaal dat verdampt is. Dit gebeurt in een vacuüm omgeving. Het verdampte metaal wordt daarna in één of meerdere lagen op het product aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de kleur zich erg goed hecht aan het materiaal waardoor het slijtvaster is dan bijvoorbeeld een poedercoating.

verschillende bronzen badkamer accessoires in showroom

Assortiment van brons

Mocht de blog jouw interesse hebben gewekt in brons, dan presenteren wij nu onze assortiment. De assortiment van brons op onze website blijft alsmaar groeien. Op badkamerplanet.nl kan je heel makkelijk brons in huis halen en toevoegen aan jouw badkamer. Wil je bijvoorbeeld een kleine accessoire toevoegen in de vorm van een toiletrolhouder? Dan hebben wij die ook in de kleur brons. Mocht je bezig zijn met een verbouwing en je wilt een volledig brons uitgeruste badkamer, dan vindt je hieronder een lijst met producten:

- Regendouche Brons
- Wastafelkraan Brons
- Badkraan Brons
- Hoge wastafelkraan Brons
- Inbouw Wastafelkraan Brons
- Fonteinkraan Brons
- Toilet Accessoires Set Brons

Brons combineren met andere kleuren

Brons past bij veel verschillende stijlen en kleuren, de uitstraling van brons straalt een bepaalde luxe uit waardoor het snel een eyecatcher is in jouw badkamer. Bij een moderne, witte badkamerstijl valt een bronzen kraan of accessoires meteen op.

Ook bij donkere kleuren past een bronzen product uitstekend. Brons geeft een bepaalde industriële vibe af waardoor het aansluit bij een donkere industriële badkamer. In combinatie met natuursteen of mat zwart zorgt het voor een oogstrelende look in de badkamer.

Al met al haal je met brons een bijzonder iets in huis. Het is dan ook meer dan logisch dat de populariteit voor dit soort producten stijgt. Wij verwachten dit nog verder gaat groeien de komende maanden en misschien wel jaren. Wil je dus echt indruk maken op jouw vrienden en familie met jouw splinternieuwe badkamer? Haal dan brons in huis!

Reageer op dit artikel